Itinerari pel riu Ripoll

elenavilaltaAquest passat divendres dia 2 de desembre, la Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica va participar en un Itinerari pel riu Ripoll organitzat dins del Grau de Ciències Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona on els alumnes van poder aprendre la seva geografia, urbanització, història i gestió.

L’itinerari es va compondre de sis etapes, on en cadascuna, es van impartir una sèrie de xerrades. En un primer torn, la Núria Valdobinos (professora del departament de geografia de la UAB) va parlar sobre la geografia, ordenació i riscos del riu, posteriorment, L’Elena Vilalta (Cap d’unitat de desenvolupament comunitari i responsable de patrimoni de Ripollet) va parlar sobre la història i les riades del 1962, les més tràgiques que es recorden i com van afectar a l’esfera social del municipi arrel de les morts ocasionades per la crescuda del riu.pilar-castillejos

Després, la Pilar Castillejos (Tinent Alcalde de Ripollet de Serveis Municipals i Municipalització del grup Decidim Ripollet) va parlar sobre l’actual iniciativa del govern de municipalitzar la gestió de l’aigua que és un bé comú dels ciutadans.

jordifortunySeguidament, el Jordi Fortuny (coordinador de l’àmbit de la Ciutat i Sostenibilitat de L’Ajuntament de Ripollet) va explicar com funcionava el Pla General Metropolità de Barcelona i l’afectació que ocasiona en l’ordenació del sistema fluvial i en la urbanització del municipi de Ripollet i per últim, la Rosa Moragas (tècnica de Medi Ambient de L’Ajuntament de Ripollet) va parlar sobre l’ocupació de la horta en terrenys públics i la seva gestió municipal.

pilarijordi

Vam gaudir d’una jornada molt interessant on es van poder debatre tots els punts exposats i on els estudiants van poder entendre la importància del riu en la nostra ciutat i la seva trajectòria així com la seva gestió política i urbanística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *