Tallers de vida social

PREHISTÒRIA


CAP EL NEOLÍTIC: DE CAÇADORS-RECOLECTORS A AGRICULTORS-RAMADERS

Pensat per: Educació Primària (Cicle Superior) i ESO

Branques, cordes i sílex; amb aquests materials tant senzills és com es van començar a fabricar les eines i les armes que van permetre a la humanitat iniciar el seu camí cap a la civilització.

En aquest taller d’una hora i mitja, explicarem tot el procés obtenció i fabricació, i en reproduirem algunes d’elles!!

MESOPOTÀMIA


ORGANITZACIÓ SOCIAL A L’ANTIGA MESOPOTÀMIA. EL COMERÇ

Pensat per: Educació Primària (Cicle Mitjà i Superior) i ESO

Abans de l’inici de l’escriptura, els antics mesopotàmics van idear un sistema perquè els intercanvis comercials quedessin registrats d’alguna manera. A través de fitxes tokens que representaven els productes, els comerciants podien controlar el comerç sense cap problema.

En aquest taller d’una hora i mitja,  farem els nostres tokens i practicarem el sistema d’intercanvi i de registre com si fóssim uns autèntics mercaders sumeris!

MÓN EGIPCI


MOMIFICACIÓ, ANEM A FER UNA MÒMIA!

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior) i ESO

momia1Converteix-te en un sacerdot egipci en aquest taller d’una hora i mitja i reprodueix els diferents passos que cal dur a terme per a fer una mòmia: extracció dels òrgans, col·locació de benes i amulets, lectura de papirs màgics,… i així ajudaràs al faraó a viure per sempre.momia2


VIDA SOCIAL EGÍPCIA

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

La societat egípcia estava perfectament estratificada en una piràmide social molt ben definida.

En aquest taller de dues hores, explicarem i reproduirem aquesta societat a partir de disfresses, trencarem amb el mite dels esclaus i realitzarem una petita escenificació teatral on quedarà palès el paper de cada membre de la societat.

ALTRES CIVILITZACIONS


ELS CELTES I ELS SEUS POBLATS: VOLS SABER COM VIVIA L’ASTERIX?

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

Coneix als antics celtes a través de la construcció d’un dels seus poblats!!

En aquest taller recrearem la base d’un poblat emmurallat sobre una plataforma de fusta. Els alumnes reproduiran les cases, els temples i els tancats dels celtes de forma individual, per després encaixar-los en el seu lloc dins de la base, donant com a resultat la construcció d’un poblat sencer que ens permetrà conèixer tots els aspectes de la vida dels celtes.

RAPANUI: LA CIVILITZACIÓ DE L’ILLA DE PASQUA

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

La història de la Illa de Pasqua sempre ha estat envoltada de misteri per ser un dels llocs més apartats i remots del món. S’ha especulat molt al voltant dels orígens d’aquesta civilització que en el passat va ser capaç d’esculpir i posar en peus aquests espectaculars monuments de pedra coneguts com moais. Però com hi van arribar els habitants a l’illa? D’on provenien?

En aquest taller de dues hores, coneixerem una mica més aquests misteris i ajudarem als habitants a colonitzar l’illa mitjançant la recreació d’una barca Kontiki!!

EDAT MITJANA


L’ESTRUCTURA SOCIAL MEDIEVAL I ELS CAVALLERS

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

Els cavallers medievals són unes de les icones junt a les princeses i castells que tenim més vives referents a aquesta època.

En aquest taller de dues hores, coneixerem la realitat d’aquests cavallers però també de la resta de la societat de l’època: els reis, els nobles, els sacerdots, els camperols … Finalment, de manera individual fabricarem un escut i els reis ens ordenaran com a cavallers de l’escola!


LA VIDA SOCIAL DELS VIKING: FEM UN ESCUT VIKING!

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

viki1Els pobles nòrdics van “posar de moda” la frase «A furore normannorum libera nos, Domine» (De la fúria dels homes del nord allibera’ns, Senyor). I és que el poble Víkingviki2 va ser un poble de lluitadors, d’experts navegadors i de grans guerrers; però, també va gaudir d’una organització social, d’una riquesa cultural i artística i d’una religiositat i mitologia en les quals Tolkien es va inspirar per elaborar algunes de les seves obres.


En aquest taller de dues hores, coneixerem la realitat d’aquesta societat i ens fabricarem un escut com els dels seus guerrers!

TOTES LES ACTIVITATS TENEN UNA CAPACITAT MÀXIMA DE 30 ALUMNES 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *