ELS GUERRERS DE XI’AN – JUGA AMB LA HISTÒRIA

Aquest diumenge 31 de maig tindrà lloc el darrer Juga amb la Història de la temporada 2014-15.

El 1974 es van descobrir, en diferents jaciments prop de la ciutat de Xi’an, unes impressionants mostres arqueològiques: els guerrers de Xi’an. Un exèrcit de vuit mil figures de terracota pertanyent al període principal de formació i consolidació de l’Imperi xinès, amb la dinastia Qin (221 a 206 a.C.), va permetre ampliar els estudis de l’evolució de la cultura xinesa. Entre les peces es troben guerrers, cavalls i servents de mida real, i totes tenen una fisonomia, robes i armes diferenciades, pel que cada figura és única. L’exèrcit es conserva dins del mausoleu del primer emperador de Xina, Qin Shi Huangdi.

Us deixem alguns enllaços de consulta:

Reportatge nationalgeographic

Documental “Los soldados de terracota”

 

guerrers-xian-9546Ara, els més petits podran descobrir qui van ser els guerrers de Xi’an en un taller que combina història i arts plàstiques amb un taller de modelatge amb argila. Després d’aprendre com es fa una excavació arqueològica i com va ser descobert aquest exèrcit, els nens modelaran en fang l’estàtua d’un dels guerrers. Una vegada enllestides totes les figures, es col·locaran juntes per tal de representar l’aspecte d’aquest famós exèrcit de terracota. Potser no aconseguiran reunir-ne vuit mil, com en l’original, però ben segur que es divertiran aprenent i creant.

Encara queden places lliures. Podeu trucar al telèfon del CIP 93 594 60 57 o bé enviar un correu electrònic a molidenrata@ripollet.cat.  Us hi apunteu? Us garantim passar una bona estona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *