Arxiu mensual: maig de 2018

TALLER JUGA AMB LA HISTÒRIA.

Diumenge 27 de maig a les 12:00h farem l’últim taller d’aquest curs.

En aquesta ocasió realitzarem un taller de contes ¨Contes de l’àvia¨ en el que podreu passar una bona estona escoltant històries que van passant de generació en generació i que els avis i àvies s’encarreguen de transmetre’ns .

El taller és recomanat per nens d’entre 6 i 12 anys i es recomana inscripció prèvia.

El preu és de 1.5€ pels menors de 5 anys i de 4€ pels majors.

VISITA ESCOLA GASSÓ I VIDAL. 1ER I 2N

Taller ¨El món d’Antoni Gaudí¨.

Avui han estat els alumnes de primer i segon de l’escola Gassó els que han vingut a fer el taller ¨El món d’Antoni Gaudí¨. Aquest mes aquest gran artista és el protagonista. Les seves obres i el seu estil diferent fan d’ell un autor interessant per les escoles.

VISITA ESCOLA ESCURSELL. 1ER

Taller ¨El món d’Antoni Gaudí¨.

Aquest dilluns els alumnes de primer de l’escola Escursell han estat al CIP per fer el taller ¨El món d’Antoni Gaudí.¨Han conegut a l’artista i la simbologia que utilitzava. Ajudats de material didàctic i amb la Casa Batlló com exemple han treballat les parts d’una casa i els elements estructurals i estètics. Per acabar han experimentat amb textures de sorra i sal de colors i han fet la seva obra d’art.

PROGRAMA DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2018

 

El Dia Internacional dels Museus i les Nits de Música

arriben al CIP

El Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, és una celebració a escala mundial que té lloc anualment des del 1977 amb l’objectiu d’apropar als ciutadans la tasca que fan els museus com a institucions al servei del desenvolupament de la societat, de la cooperació i de l’enriquiment de les cultures.

Aquest any 2018,  el Dia  Internacional dels Museus i les Nits de música seran el punt de partida d’un programa anual en commemoració del vuitanta aniversari de la Batalla de l’Ebre i que té per lema Memòria = dignitat.

El dissabte 19 de maig a les 18 hores us esperem a l’entrada de l’Arxiu Municipal, ubicat a la plaça de la Constitució, per realitzar l’itinerari guiat “Ruta dels refugiats de la Guerra Civil Espanyola a Ripollet” a càrrec de l’associació Mai Més! Una ruta a peu, per a tots els públics, pels principals punts de la ciutat on descobrirem l’arribada de les persones refugiades de la guerra civil i el feixisme a Ripollet.

El dissabte al vespre podreu gaudir de diferents activitats al CIP Molí d’en Rata: entre les 20 i les 00 hores hi hauran portes obertes a les nostres instal·lacions, a les 21:30 gaudirem de les Nits de música: melodies de guerracàrrec de l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell i amb la col·laboració de l’associació GER i la participació d’Amics del Teatre i tancarem la vetllada amb l’actuació de la Coral Tradicional de la Societat Coral “El Vallès“.

El diumenge 20 de maig al matí tindrem, per una banda, portes obertes de 10:30 a 14 hores, a les 11:30 hores realitzarem una visita guiada a l’exposició “Andreu Solà. La mirada d’un ripolletenc a la Catalunya modernista” i taller de pintura per adults (les places són limitades! Recordeu que cal inscripció prèvia) i a les 12 hores farem una visita familiar al Molí d’en Rata.

I per últim, a les 13 hores no us podeu perdre la presentació de la Joia del Museu on podeu descobrir documentació municipal del primer franquisme.

US HI ESPEREM!!

Dia Internacional dels Museus 2018

Dia Internacional dels Museus 2018

 

El tema per a l’any 2018: Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics

 

VISITA ESCOLA ABAT MARCET, TERRASSA. 3R

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Avui han tornat a visitar el Molí d’en Rata els alumnes de tercer de l’escola Abat Marcet de Terrassa. Aquesta escola ens ha visitat en vàries ocasions i un cop més els seus alumnes han après com funcionava un molí del segle XIX, a la cuina han parlat de com es vivia en aquella època i a la part de dalt han conegut els diferents tipus de cereals i les diferents formes de fer pa al món.

VISITA ESCOLA GINESTA. 2N

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Els alumnes de segon de primària de l’escola Ginesta han visitat el nostre molí. Els hi han explicat com funcionava, qui vivia i com, d’on ve el nom del molí i han parlat dels cereals i la seva importància per una bona dieta alimentària.

 

VISITA ESCOLA FEDAC. 1R ESO

Taller ¨El Guernika de Picasso. Un símbol per la pau¨.

Avui ens han visitat 30 alumnes de 1r de la ESO de l’escola FEDAC per realitzar el taller sobre el  Guernika. En aquesta ocassió han conegut al gran artista Pablo Picasso icom va ser la seva reacció davant el terror de la guerra. Han treballat diferents conceptes: fets històrics, inspiració, simbologia i expressió plàstica, exposant en grups les seves conclusions.

VISITA ESCOLA ESCURSELL. 5È

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Els alumnes de cinquè de l’escola Escursell han estat dos matins visitant el Molí d’en Rata. Han conegut la seva història, qui l’habitava, com i fins quan va funcionar. A la part de dalt, han parlat de cereals i del pa com a aliment universal.

JUGA AMB LA HISTÒRIA: SORPRESES AMB FARINA

El taller d’abril del Juga amb la història: Sorpreses amb farina va ser molt divertit!

En aquest taller del Juga amb la història vam aprendre a crear la nostra pròpia plastilina amb farina, aigua i sal. A més a més vam poder utilitzar colors per crear les nostres pròpies figures de plastilina!