Arxiu mensual: maig de 2016

VISITA ESCOLA GASSÓ. 5È I 6È

Aquest matí, una cinquentena d’alumnes de cinquè i sisè de primària de l’escola Gassó i Vidal han realizat el taller d’art contemporani Andy Warhol: la capsa brillo. Amb aquest taller han conegut una mica la trajectòria d’aquest artista així com el pop art, moviment artístic del segle XX, del qual va ser un màxim exponent.

VISITA ESCOLA JOAN MIRÓ DE CANOVELLES. 3R I 4T

Aquest matí han visitat el Molí d’en Rata 47 alumnes de tercer i quart de primària de l’escola Joan Miró de Canovelles. Un cop feta la visita han passat a la sala de tallers on han gaudit, com tots els nens que ens visiten, fent el seu propi pa.

VISITA ESCOLA J.M. GINESTA.5È

Ahir i avui els 52 alumnes de cinquè de primària de l’escola Ginesta han visitat el Molí d’en Rata. En aquesta ocasió no l’han pogut veure funcionar per estar espatllat però han conegut la seva història i la dels seus antics habitants, han parlat de cereals i de pa i les seves formes al voltant del món.

VISITA ESCOLA D’ADULTS JAUME TUSET

Aquest matí un grup de 14 persones nouvingudes a Ripollet han estant visitant la exposició ¨50 anys de les riuades¨per conèixer part de la història de Ripollet.

VISITA ESCOLA SANT GABRIEL. P-5

Avui els 26 alumnes de P-5 de l’escola Sant Gabriel han passat pel Molí d’en Rata per conèixer un molí fariner. La nostra Espigueta els hi ha explicat com es conreava el blat fins arrivar al molí per ser mòlt i convertir-se en farina amb la que fer pastissos. A la planta de dalt han conegut diferents cereals: blat, sègol. civada, mill….

VISITA ESCOLA GINESTA. 3R

Aquesta setmana ens han visitat els tres cursos de tercer de primària de l’escola Ginesta per realitzar el taller de pre-història ¨Puntures rupestres¨. Després de aprendre on es realitzaven aquest tipus de pintures, perquè, quines figures utilitzaven i quines tècniques feien servir, a la sala de tallers s’han convertit en uns autèntics paleolítics i han fet les seves pintures.

ITINERARI PEL NUCLI ANTIC. TATCHÉ 4T

Els alumnes de 4t de primària de l’escola Tatché han realitzat l’itinerari pel nucli antic del nostre municipi per tal de conèixer una mica més a fons part de la història de Ripollet. Passejant pels carrers més antics els hi han explicat com ha canviat l’escut al llarg dels anys, han conegut la baixada dels Corbs, els diferents canvis al campanar de l’esglèsia i altres detalls que de ben segur no coneixien.