Arxiu mensual: març de 2016

VISITA ESCOLA GINESTA.P-5

51 nens i nenes de P-5 de l’escola J.M. Ginesta han passat ahir i avui pel Molí d’en Rata per conèixer una part de la història del nostre poble. Han vist funcionar el moli, han conegut la nostra Espigueta i han fet la seva màscara de rateta.

VISITA ESCOLA FEDAC. 1R D’ESO

En aquesta ocasió, els alumnes de 1er d’ESO de l’escola Fedac han estat al CIP per visitar l’exposició ¨50 anys de les riuades¨. Aquesta visita els ajuda a preparar el crèdit de síntesi que realitzen actualment. Conèixer què va passar, perquè i les conseqüències és el seu objectiu.

DSC04426

VISITA ESCOLA FEDAC. 1R D’ESO

Per acabar la setmana ens han visitat els 28 alumnes de 1er d’ESO de l’escola Fedac per realitzar dos tallers del món antic. Primer han realitzat el taller sobre Mesopotàmia per conèixer una mica aquesta part de la història i han treballat amb fang l’escriptura cuneïforme i després, tot un clàssic, han realitzat el d’Egipte: fem una mòmia. Han fet tot el procés per enterrar un faraó i han aprés un munt de coses.

 

VISITA ESCOLA JOSEP CARNER DE BADALONA. 1R I 2N

Avui ha estat un matí força entretingut. Ens han visitat 96 nens i nenes de 1er i 2on de l’escola Josep Carner de Badalona. És una de les escoles de fora de Ripollet que ens visiten habitualment. Han visitat el molí i han fet el seu pa però la cosa no ha acabat com devia, pujant a dinar al parc Oriol Martorell, ja que, amb els dies que fa que no plou, precisament avui, quan havien de marxar, ha començat a ploure. Hem hagut d’habilitar la sala de tallers, el passadís i el vestíbul de la primera planta perquè poguessim dinar. Tot i així, els nens han gaudit de l’experiència.

La xocolata protagonista del Juga amb la Historia de març

El Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata te previst organitzar aquest diumenge 13 de març un nou taller familiar Juga amb la Història. Sota el títol, ‘El tresor de xocolata’, els participants faran una aproximació a la història d’aquest dolç menjar.

Al segle XVIII a Catalunya i a tota Europa es va posar de moda un nou aliment, una mena d’or negre: la xocolata. La seva elaboració procedeix del processament de la fruita del theobroma cacao. Per regla general es denomina xocolata al producte final del processament del cacau.

El cultiu del cacau, i el seu consum, fan que la xocolata vagi adquirint rellevància social, religiosa, medicinal, política i econòmica en diverses societats. La seva propagació, acceptació i difusió al llarg del món és tal, que en l’actualitat no existeix regió on no hagi arribat la seva influència. La xocolata va romandre en estat líquid, com beguda, fins ben arribat el final del segle XIX. Al taller que farem al CIP tindreu l’oportunitat d’aprendre a elaborar la xocolata que es feia fa més de 300 anys.

L’activitat serà a les 12 hores. Podeu fer les inscripcions durant aquesta setmana de dilluns a divendres al telèfon 93 594 60 57 o bé a molidenrata@ripollet.cat i el mateix dia a la recepció del CIP, si encara queden places.

VISITA DE L’ESCOLA ABAT MARCET DE TERRASSA. 3R

Un any més, 40 alumnes i 4 mestres de tercer de primària de l’escola Abat Marcet de Terrassa, han tornat a visitar el Molí d’en Rata. Han conegut el funcionament del molí, han vist el vídeo de la nostra ¨Espigueta¨ i després han après a fer pa. Per acabar la visita han pujat al parc Oriol Martorell a dinar i jugar una estona.

VISITA ESCOLA A. CLAVÉ 2N

Ahir i avui han passat pel Molí d’en Rata els 46 alumnes de segon de primària de l’escola Anselm Clavé. Han relitzat la visita al molí per conèixer com funcionava i com es vivia fa anys a Ripollet. Després han fet el taller ¨Decora el teu molí¨ utilitzant colors així com diferents tipus de cereals i pasta que han enganxat amb la cola que ells mateixos han fet amb la farina i l’aigua.