Arxiu mensual: desembre de 2015

Els alumnes de 1er del Clavé visiten el Molí d’en Rata

Ahir i avui els 50 alumnes de primer de l’escola Anselm Clavé de Ripollet han visitat el Molí d’en Rata. La nostra monitora Gemma els hi ha explicat la història de l’antic molí fariner i un cop a la sala de tallers, han retallat i enganxat amb ¨cola¨, feta amb aigua i farina, les diferents parts de la nostra rateta.

Alumnes de l’escola Sant Gabriel visiten el Molí d’en Rata

Aquest matí els alumnes de primer i segon de l’escola Sant Gabriel han visitat el Molí d’en Rata.  Els alumnes han pogut aprendre com funciona un antic molí fariner d’aigua i han conegut els diferents tipus de cereals que existeixen.

Un cop finalitzada la visita, han fet un taller amb cereals i colors i han gaudit força. Fins la propera!

Brull al Reial Monestir de Pedralbes

El Reial Museu Monestir de santa Maria de Pedralbes exposa aquest any un pessebre amb escultures del ripolletenc Josep Maria Brull. La mostra s’organitza amb la col·laboració de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, que s’ha fet càrrec dels diorames, i del Museu Etnològic de Barcelona que hi ha aportat algunes figures de la seva col·lecció. L’acte va comptar amb la presència de l’Abadessa del Monestir, el regidor de Cultura del PMC, Oriol Mor i la filla de l’artista, Núria Brull.

Les figures de Brull pertanyen a la seva primera etapa com a escultor durant la qual va realitzar gran quantitat de figures de pessebre ja que va coincidir en un gran moment de tradició pessebrística a Catalunya. Es tracta de pagesos, venedors de terrissa, pastors o camperols que són un retrat de costums i tradicions  gairebé desapareguts en l’actualitzat i que, per tant, són un testimoni molt valuós de l’època.

La mostra es podrà visitar fins el dia 2 de febrer de dimarts a divendres de 10.00 a 14.00 i dissabtes i diumenges de 10.00 a 17.00 hores (plaça del monestir s/n, Barcelona).

I en relació amb la tradició dels Pessebres, a Ripollet, a partir del 14 de desembre es podrà visitar la 36a edició de l’Exposició de Pessebres organitzada per l’Agrupació de Pessebristes de Ripollet, a la seu de l’entitat (carrer Afores 14) així com d’altres pessebres a diferents indrets de Ripollet. Més informació.

 

Els alumnes del Clavé s’aproximen a l’art de Warhol

Ahir i avui han passat pel Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata els dos grups de segon de primària de l’escola Anselm Clavé de Ripollet per realitzar el taller d’art modern i contemporani Andy Warhol: fotos acolorides. El resultat han estat autèntiques obres d’art fetes pels alumnes.

La pintura rupestre protagonista del taller Juga amb la Història

El passat 29 de novembre al CiP Molí d’en Rata vam organitzar un taller de prehistòria dins el programa de tallers familiars Juga amb la Història que organitzem els darrers diumenges de mes. En aquesta ocasió els asistents van realitzar la seva pròpia pintura i van aprendre el món de mites i símbols que s’amaga darrere de les pintures de les coves prehistòriques.

Els nens i les seves famílies van pintar escenes de caceres d’animals i també van reproduir rituals màgics ancestrals.