Arxiu mensual: març de 2013

VISITA DE L’ESCOLA GASSÓ I VIDAL

Avui ens han visitat els nens de 2on del Gassó i Vidal. Han après un munt de coses sobre el molí l’ han vist funcionar. Després han passat a la nostra sala de tallers i han decorat el seu propi molí. Han començat preparant la cola, lligant la farina amb l’aigua i a continuació han omplert el dibuix del nostre molí amb cereals, arròs i pasta. Per acabar de deixar-lo ben maco, l’han colorejat amb plastidecors.

Alumnes de l’Escola d’Adults visiten l’exposició de les riuades

El dijous dia 14 de març, dos grups d’alumnes de l’assignatura de Geografia de l’Escola d’Adults van fer una visita guiada a l’exposició “50 anys de riuades”.
Aquells de més edat van recordar moments viscuts ara fa 50 anys i els més joves van aprendre algunes coses sobre la història del seu municipi que desconeixien. L’explicació, a més, els va servir per repassar conceptes relacionats amb la geografia, com la situació i característiques del Vallès, el riu Ripoll i les causes que van provocar la gran catàstrofe de 1962.

Andy Warhol i Pop Art per als alumnes del CEIP Tatché

Els dies 14 i 15 de març, els alumnes de 3er curs del CEIP Enric Tatché han participat al CIP Molí d’en Rata del taller sobre Andy Warhol.
Primerament han après qui era l’Andy Warhol, on va néixer, on va viure i de què treballava. Hem parlat també de que són les avantguardes i perquè un artista es considera d’avantguarda. I concretament, han après que és el Pop Art, aquesta manifestació artística en la que es pintaven coses del món quotidià i de la cultura de masses. Veure representats personatges com Superman o Mickey Mouse i obres inspirades en pots de sopa de la marca Campbell’s o les capses de sabó Brillo, han servit per apropar-los de manera fàcil aquest artista.
Després de tota aquesta part més teòrica, han desenvolupat la part més pràctica i després de treballar amb ganes una bona estona, cadascun d’ells ha fabricat la seva pròpia capsa Brillo.

Visita d’alumnes de França

El passat dimarts dia 12 de març, un grup de 32 alumnes de 2n d’ESO de l’escola Arsène Lambert de Lencloîre, a uns 30 km de Poitiers, van visitar el Molí d’en Rata. Aquests nois i noies han passat cinc dies a Ripollet fruit de l’intercanvi que realitza el seu institut amb els alumnes de francès de l’IES Can Mas. Durant aquesta setmana s’han allotjat a les cases dels alumnes ripolletencs i l’intercanvi es farà el proper dia 9 d’abril, quan els alumnes de Ripollet viatgin cap a Lencloîre.Durant la seva visita al CIP els nois i noies van aprendre com funcionava el molí, van fer pa i van visitar l’exposició permanent “Protagonistes: Ripolletencs que deixen petjada” i  l’exposició temporal “50 anys de les riuades”, fent d’aquesta manera, un petit tast de la història del nostre municipi.

Esperem que aquests nois i noies hagin gaudit de la seva estada a Ripollet!