Juga amb la hª de maig: Jackson Pollock i l’art painting

Aquest diumenge hem realitzat l’últim taller del programa familiar ¨Juga amb la història¨que portem a terme des de l’àrea de patrimoni. En aquesta ocasió, el taller ha estat ¨Jackson Pollock i l’art painting¨. Els nens han experimentat aquesta manera de pintar que consisteix en deixar caure la pintura a l’atzar i de forma espontània sobre un quadre en blanc.

JUGA AMB LA HISTÒRIA: COR DE PASTANAGA, CARA D’ENCIAM

Aquest diumenge passat, hem fet el taller¨Cor de pastanaga, cara d’enciam¨del programa Juga amb la Història, pensat per públic familiar.

Ha estat un taller ben colorit i entretingut on, a part de conèixer diferents hortalisses i verdures, les hem utilitzat per fer un retrat a la manera d’Arcimboldo, pintor italià que utilitzava flors, fruites, etc. per fer les seves representacions. El resultat ha estat molt original i interessant!

Al Juga amb la Història, parlem d’arqueologia!

Aquest passat diumenge 27 de novembre, ens vam convertir en arqueòlegs per un dia !!

taller2taller1Aquest passat diumenge 27, vam poder conèixer les civilitzacions que s’han pogut estudiar a través de l’arqueologia i també, com saben els arqueòlegs quants anys té una peça i quins mètodes utilitzen per treure-la de l’excavació, classificar-la i dur-la al museu on la podem disfrutar tots!!!

En aquest taller, vam fer la reconstrucció d’una ceràmica i vam poder veure la feinada que porta poder tindre una peça sencera de mil fragments diferents!!!!


I recorda de mirar el nostre programa per si vols venir a fer més activitats!!!

JUGA AMB LA HISTÒRIA OCTUBRE:LA MALEDICCIÓ DE LA MÒMIA

Aquest diumenge passat 25 nens i nenes van omplir les sales del CIP Molí d’en Rata per tal de participar al primer taller familiar del Juga amb la Història d’aquest curs. Com estem molt a prop de Tots Sants, vam voler que aquest taller tingués a veure amb aquestes dates i per això es va explicar com es feien les mòmies, força recurrents per Halloween i d’on provenien, així com algunes malediccions relacionades amb elles. Per acabar, els assistents van poder convertir-se en mòmia i van  passar una estona molt divertida.

El proper taller serà el 27 de novembre i girarà entorn l’arqueologia.

COMENCEM UN NOU CURS DEL JUGA AMB LA HISTÒRIA

El Centre d’Interpretació del Patrimoni (CIP) Molí d’en Rata dona el tret de sortida aquest diumenge a un nou curs dels tallers Juga amb la Història. Es tracta d’un programa que organitza la regidoria de Patrimoni des de fa uns anys els últims diumenges de cada mes amb l’objectiu de potenciar el coneixement del patrimoni, la història i l’art de manera lúdica i divertida, i adreçat específicament a un públic familiar.

Aquest curs hi hauran 7 tallers, el primer serà el 23 d’octubre i fins el 28 de maig que es farà el darrer. Es tractaran temàtiques tan diferents com: l’arqueologia, el món celta amb Astèric i Obèlix, l’art painting de Jackson Pollock i l’arqueogastronomia. A més, coincidint amb la festa del Carnaval, el CIP té previst fer un taller sobre la llegenda del Cabraboc.

El taller d’aquest diumenge girarà entorn ‘la maledicció de la mòmia’. Aprendrem d’on venen les mòmies i les històries misterioses que les envolten. Els més agosarats podran fins i tot convertir-se en una. L’activitat serà a les 12 hores. Podeu fer les inscripcions el mateix dia i durant aquesta setmana a molidenrata@ripollet.cat o bé al telèfon 93 594 60 57.

El curs passat van passar pels tallers Juga amb la Història prop de 400 persones. Des de la regidoria de patrimoni la valoració és molt positiva perquè és una manera d’apropar les famílies als museus i fomentar el respecte envers el patrimoni des de ben petits. Alhora aquests tallers permeten a les famílies compartir espais d’aprenentatge. El repte ara és arribar a aquelles famílies que encara no coneixen el Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata.

cartell_1 cartell_2