Tallers d’Art a la Prehistòria

 LA PINTURA RUPESTRE: PINTANT COVES I ABRICS 

Pensat per: Educació Infantil i Primària (Cicle Inicial i Mitjà)

Qui va fer les primeres pintures de la història? On les feien i amb què les feien? Retrocedeix als primers moments de la història humana i reprodueix sobre el fons d’una cova la cacera del cèrvol, el santuari de les mans, les danses rituals i d’altres…

En aquesta activitat es farà una projecció i es donaran unes fitxes amb exercicis (a partir de 1r de Primària) i una base per poder realitzar les pintures (recreació de fons de cova) així com les pròpies pintures i pinzells.


LA MÀGIA DE LA PINTURA RUPESTRE

Pensat per: Primaria (Cicle Superior) i ESO

Darrera de les pintures de les coves i els abrics s’amaga un món de símbols i mites que van molt més enllà del què ens podem imaginar. No tan sols pintarem escenes de caceres d’animals, sinó que al fer-ho, també reproduirem ancestrals ritus màgics.

En aquesta activitat es farà una projecció i es donaran unes fitxes amb exercicis  i una base per poder realitzar les pintures (recreació de fons de cova) així com les pròpies pintures i pinzells.CÈRVOLS, BISONS, DEESES…LES PRIMERES ESCULTURES DE LA HUMANITAT

Pensat per: Educació Infantil i Primaria (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

Quan els humans van decidir fer les primeres estàtues del món, no ho van fer perquè si, volien invocar els poders de la natura que els envoltava per poder-la controlar.

En aquest taller intentarem reproduir les més conegudes d’aquestes obres de milers d’anys d’història i explicar el seu significat. En aquesta activitat es farà una projecció i es donaran unes fitxes amb exercicis  i fang i estris per a realitzar les escultures.

 

Totes aquestes activitats tenen una capacitat màxima de 30 alumnes i duren aproximadament 1h i 30 min.