VISITA ESCOLA ROSER (FEDAC).4ART

Els alumnes de 4art de l’escola Roser (Fedac Ripollet) han realitzat el taller del món antic ¨Mosaics romans¨. Els patricis decoraven les seves cases amb luxosos mosaics representant tant motius geomètrics com complicades escenes mitològiques. Estaven formats per petites tessel·les de pedra calcària, vidre o ceràmica que l’artista enganxava amb morter, com un trencaclosques, sobre una superfície,  distribuïnt forma i colors. La idea era crear una pintura feta de pedra. Al CIP els nens i nenes han omplert amb les tesel·les el seu particular mosaic, a partir d’unes plantilles.

PINTURA AL TREMP – VISITA ESCOLA ROSER (FEDAC).5È

El passat dia 3 de juny ens van visitar els alumnes de 5è de l’escola Roser per fer un taller sobre l’època medieval. Van aprendre com era la vida als monestirs i després van fer una pràctica relacionada amb l’art medieval, concretament van aplicar la tècnica de la pintura al tremp d’ou. El rovell d’ou té la propietat d’assecar-se de pressa i adherir-se fermament. La pintura al tremp era tradicionalment preparada amb pigments polvoritzats amb un morter de mà sec i rovell d’ou i així va ser com aquests nois i noies van crear els seus propis retaules, del segle XXI.  Aquesta pràctica ha estat una de les més interessants que hem realitzat aquest curs i per aquests alumnes, que uns dies abans havien realitzat el taller de Picasso, va ser tot un descobriment.

VISITA LLAR D’INFANTS ELS SOLETS.

Aquest matí hem tingut, per segon any consecutiu, la visita dels nens i nenes dels Solets. Tenen 1 i 2 anys i és impresionant comprovar com, sent tant petits, podem apendre coses i gaudir de la visita al molí. Han vist el conte de l’Espigueta, com el molí tirava aigua i la mola es movia i després han donat forma al pa. S´ho han passat dálló més bé.

VISITA ESCOLA ENRIC TATCHÉ. 5È

Ahir i avui, els alumnes de 5è de l’escola Tatché han realitzat el taller del mon medieval ¨Els Cavallers¨ i han pogut conèixer com s’estructurava la societat medieval tot disfressant-se de rei, cavaller, monjo, princesa o camperol i han realitzat cadascú, el seu propi escut de cavaller.

VISITA ESCOLA FRANCESC ESCURSELL. P-4

Ahir i avui, els alumnes de P-4 de l’escola Escursell han realitzat el taller de “Piet Mondrian”, activitat ofertada dins del bloc d’art modern i contemporani. Han conegut qui va ser aquest artista i han fet les seves pròpies creacions, imitant les seves obres.

VISITA DE L’ESCOLA VÍCTOR CATALÀ DE BARCELONA

Un any més l’escola Víctor Català de Barcelona ens ha visitat amb els seus alumnes de 4rt. Es tracta d’una de les primeres escoles de fora del municipi que van començar a visitar-nos i ja fa uns anys que, fidelment,  es desplacen fins a Ripollet per visitar el Molí d’en Rata. Els alumnes han après com funcionava un molí fariner hidràulic, han gaudit del taller “Fem pa” i després han pujat al parc Oriol Martorell a dinar.

Molidenrata-tallerdepa-12

VISITA ESCOLA SANT GABRIEL. P-5

Avui han vingut 28 alumnes de P-5 de l’escola Sant Gabriel a visitar el molí. Han vist com funciona el molí, han parlat de com es vivia antigament utilitzant els recursos de la cuina i a través de l’Espigueta han vist com és el procès des de que es planta la llavor del blat fins a aconseguir la farina després de moldre el gra. Per acabar han fet el taller de ratetes i s’han emportat la seva màscara.

VISITA ESCOLA GINESTA. P-5

Ahir i avui ens han visitat 53 nens de l’escola Ginesta per conèixer el nostre molí. Han realitzat la visita, han esmorzat al jardí i han acabat fent la seva màscara. S’ho han passat d’allò més bé.

VISITA ESCOLA TIANA. P-5

Avui han passat pel Molí d’en Rata 36 nens i nenes de P-5 de l’escola Tiana. Com els companys d’altres escoles, han conegut la història del molí i amb el video de l’Espigueta han pogut seguir tot el procès fins a obtenir la farina. Després, a la sala de tallers han fet la seva màscara de ratetes.

VISITA DE L’ESCOLA SIMEÓ RABASA DE MARTORELLES

Aquest matí ens han visitat 24 nens i nenes de l’escola Simeó Rabasa de Martorelles que Ja van venir l’any passat. Un cop més, han visitat el molí i després han gaudit del taller del pa.