VISITA ESPLAI AESE DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Aquest matí ens han visitat 75 nens i nenes d’entre 4 i 7 anys de l’espali AESE de l’Hospitalet de Llobregat. Un cop més, el nostre Molí d’en Rata ha servit perquè els nostres petits puguin conèixer com es vivia al segle XIX, com funcionava un molí i es molia la farina i com aquesta ha servit arran del món per fer diferents tipus de pa. Us em deixem unes fotos perquè veieu com s’ho han passat.

VISITA LLAR D’INFANTS SOMNIS

Aquest matí ens han visitat 13 alumnes d’entre 4 i 7 anys de la llar d’infants Somnis. Han conegut el molí i la seva història, l’han vist funcionar i han descobert els diferents tipus de cereals. A la nostra sala de tallers han donat forma a la massa i després han fet la seva pròpia. S’ho han passat d’allò més bé!!

VISITA DELS SOLETS DE RIPOLLET. P1-P2

Aquest matí hem tingut una de les visites més entranyables del curs escolar. Catorze nens i nenes d’1 i 2 anys dels Solets han visitat el molí. Han conegut la nostra Espigueta i han vist amb cara de sorpresa com la mola es movia ¨molt ràpid¨. Després els hi hem donat unes masses i cadascú ha fet el que ha pogut amb ajuda de les seves monitores i els papis que els acompanyaven. Com anècdota us explicarem que les màquines de tot tipus que tenim instal·lades a l’obra que estan realitzant al solar de darrera, els han enlluernat.

VISITA ESCOLA JOAN MIRÓ DE CANOVELLES. 3R I 4T

Aquest matí han visitat el Molí d’en Rata 47 alumnes de tercer i quart de primària de l’escola Joan Miró de Canovelles. Un cop feta la visita han passat a la sala de tallers on han gaudit, com tots els nens que ens visiten, fent el seu propi pa.

VISITA ESCOLA J.M. GINESTA.5È

Ahir i avui els 52 alumnes de cinquè de primària de l’escola Ginesta han visitat el Molí d’en Rata. En aquesta ocasió no l’han pogut veure funcionar per estar espatllat però han conegut la seva història i la dels seus antics habitants, han parlat de cereals i de pa i les seves formes al voltant del món.

VISITA ESCOLA SANT GABRIEL. P-5

Avui els 26 alumnes de P-5 de l’escola Sant Gabriel han passat pel Molí d’en Rata per conèixer un molí fariner. La nostra Espigueta els hi ha explicat com es conreava el blat fins arrivar al molí per ser mòlt i convertir-se en farina amb la que fer pastissos. A la planta de dalt han conegut diferents cereals: blat, sègol. civada, mill….

VISITA DE L’ESCOLA BANÚS DE STA. COLOMA. 1R I 2N

Avui divendres 47 nens i nenes de primer i segon de primària de l’escola Banús de Santa Coloma de Gramenet han visitat el nostre molí. Han vist moure la mola, han conegut com era la vida al camp al segle XIX, sense llum, gas i altres serveis dels que disposem avui, han conegut els diferents tipus de cereals i eines del camp i han acabat la seva visita realitzant el taller de pa. Sens dubte, un matí entretingut.

VISITA ESCOLA FEDAC. 6È

Aquest mati han estat 22 alumnes de sisè de primària de l’escola Fedac els que han passat pel nostre molí. Un cop més, han vist com funcionava un molí hidràulic fariner i han parlat dels diferents tipus d’energies i com i per a què s’utilitzen. Després han fet el taller de pa on cadascú ha realitzat la seva pròpia massa.

VISITA ESCOLA TIANA. P-5

Avui 23 alumnes de P-5 de l’escola Tiana han vingut a visitar el Moli d’en Rata. Després de conèixer la seva història i el seu funcionament han pujat a la sala de tallers a fer la seva màscara de rateta per acabar gaudint d’unes crispetes com a mostra d’un dels cereals més coneguts: el blat de moro.

VISITA ESCOLA ESCURSELL. P-5

Ahir i avui, 46 alumnes de P-5 de l’Escursell han visitat el molí. Han après com era la vida qüotidiana al segle XIX i començaments del XX i perquè i com funcionava un molí fariner i també han conegut els diferents tipus de cereals.