VISITA ESPLAI AESE DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Aquest matí ens han visitat 75 nens i nenes d’entre 4 i 7 anys de l’espali AESE de l’Hospitalet de Llobregat. Un cop més, el nostre Molí d’en Rata ha servit perquè els nostres petits puguin conèixer com es vivia al segle XIX, com funcionava un molí i es molia la farina i com aquesta ha servit arran del món per fer diferents tipus de pa. Us em deixem unes fotos perquè veieu com s’ho han passat.

VISITA LLAR D’INFANTS SOMNIS

Aquest matí ens han visitat 13 alumnes d’entre 4 i 7 anys de la llar d’infants Somnis. Han conegut el molí i la seva història, l’han vist funcionar i han descobert els diferents tipus de cereals. A la nostra sala de tallers han donat forma a la massa i després han fet la seva pròpia. S’ho han passat d’allò més bé!!

ITINERARI PEL NUCLI ANTIC. SANT JOAN 4T

Aquest matí els 27 alumnes de quart de primària de l’escola Sant Joan ha realitzat l’itinerari pel nucli antic de Ripollet. Passejant pel casc antic han conegut part de la història del nostre municipi i han conegut racons que probablement no coneixien com la Baixada dels Corbs.

VISITA ESCOLA TIANA. 5È

Aquest matí 29 nens i nenes de cinquè de l’escola Tiana han vingut a realitzar el taller d’art i patrimoni del món antic ¨els jeroglífics¨. Com si fosin autèntics egipcis han escrit amb pincells de fusta i han transcrit els seus noms.

VISITA DELS SOLETS DE RIPOLLET. P1-P2

Aquest matí hem tingut una de les visites més entranyables del curs escolar. Catorze nens i nenes d’1 i 2 anys dels Solets han visitat el molí. Han conegut la nostra Espigueta i han vist amb cara de sorpresa com la mola es movia ¨molt ràpid¨. Després els hi hem donat unes masses i cadascú ha fet el que ha pogut amb ajuda de les seves monitores i els papis que els acompanyaven. Com anècdota us explicarem que les màquines de tot tipus que tenim instal·lades a l’obra que estan realitzant al solar de darrera, els han enlluernat.

VISITA ESCOLA GASSÓ. 5È I 6È

Aquest matí, una cinquentena d’alumnes de cinquè i sisè de primària de l’escola Gassó i Vidal han realizat el taller d’art contemporani Andy Warhol: la capsa brillo. Amb aquest taller han conegut una mica la trajectòria d’aquest artista així com el pop art, moviment artístic del segle XX, del qual va ser un màxim exponent.

VISITA ESCOLA JOAN MIRÓ DE CANOVELLES. 3R I 4T

Aquest matí han visitat el Molí d’en Rata 47 alumnes de tercer i quart de primària de l’escola Joan Miró de Canovelles. Un cop feta la visita han passat a la sala de tallers on han gaudit, com tots els nens que ens visiten, fent el seu propi pa.

VISITA ESCOLA J.M. GINESTA.5È

Ahir i avui els 52 alumnes de cinquè de primària de l’escola Ginesta han visitat el Molí d’en Rata. En aquesta ocasió no l’han pogut veure funcionar per estar espatllat però han conegut la seva història i la dels seus antics habitants, han parlat de cereals i de pa i les seves formes al voltant del món.

VISITA ESCOLA D’ADULTS JAUME TUSET

Aquest matí un grup de 14 persones nouvingudes a Ripollet han estant visitant la exposició ¨50 anys de les riuades¨per conèixer part de la història de Ripollet.

VISITA ESCOLA SANT GABRIEL. P-5

Avui els 26 alumnes de P-5 de l’escola Sant Gabriel han passat pel Molí d’en Rata per conèixer un molí fariner. La nostra Espigueta els hi ha explicat com es conreava el blat fins arrivar al molí per ser mòlt i convertir-se en farina amb la que fer pastissos. A la planta de dalt han conegut diferents cereals: blat, sègol. civada, mill….