ELS NEN/ES DE 6È DE L’ESCOLA GINESTA REALITZEN EL TALLER: PICASSO I EL CUBISME

Ahir i avui hem rebut la visita del alumnes de 6è de l’escola Ginesta, d’aquí Ripollet. Els han fet l’explicació adient en relació a Picasso i la seva obra i desprès han gaudit realizant la seva pròpia guitarra en cartró.

TALLER DE PICASSO REALITZAT PELS GRUPS DE 5È DEL CEIP GINESTA

Aquest matí ens han visitat els nens/es de l’escola Ginesta i han realitzat el taller de Picasso. A la sala d’audiovisuals els han passat un power point explicant la seva trajectòria dins el món de la pintura fent especial incís a la seva etapa cubista. Després han passat a la sala de tallers on han realitzat una guitarra en cartró, objecte molt present en els treballs de l’artista.

VISITA DEL SEGON GRUP DEL GINESTA PER FER EL TALLER DE MOSAICS ROMANS

Aquest matí han estat al CIP el segon grup de 4art de l’escola Ginesta per realitzar el taller de mosaics romans.

TALLER DE MOSAICS ROMANS REALITZAT PEL CEIP J.M GINESTA

Avui ens ha visitat un dels grups de 4art de l’escola Ginesta d’aquí Ripollet. Els nostres talleristes els  han passat un power point explicant le tècnica de realització dels mosaics romans i després s’han possat mans a l’obra per fer-ne el seu. Us deixem unes fotos perquè on podreu veure què bonics els han quedat!

Els alumnes de l’Escola Tatché fan una mòmia!

Els passats dies 20 i 21 de març els alumnes de 5è curs de l’Escola Enric Tatché i Pol van visitar-nos per fer un taller de momificació a l’estil de l’antic Egipte.

La momificació és el procés que es realitza per conservar un cadàver i evitar-ne la putrefacció. S’han descobert mòmies que s’han conservat de manera natural, per accident. La momificació natural es produeix en situacions climàtiques extremes com les arenes seques o el fred glacial. Probablement a l’antic Egipte es van adonar que les arenes calentes del desert podien conservar un cos, desidratant-lo i van treballar en la tècnica per perfeccionar-la.

El professor Felip Massó, de l’empresa Arqueonet, va explicar als nens i nenes la llegenda d’Osiris, que es considerat la primera mòmia d’Egipte i després els va explicar com es momificava un cadàver i van posar-ho en pràctica.

Les momificacions tenien diversos processos, segons l’economia de la família del difunt i si avui dia els coneixem, és en gran part gràcies a l’historiador grec Herodot.

La momificació que vam treballar al taller del CIP, era la dels difunts de certa categoria. En primer lloc els egipcis extreien el cervell amb un ganxo pel nas i després treien les vísceres i les posaven dins dels vasos canops, que representaven els quatre fills d’Horus, el deu falcó, fill d’Osiris i Isis. L’espai buit que deixaven els òrgans s’havia d’omplir amb mirra o serradures. Després s’embalsamava el cos amb nitró (sal divina) i passat uns dies es netejava i es procedia a enbenar-lo amb teixits de qualitat, com el lli. Durant aquest procés el cos es cobria d’amulets protectors que s’untaven amb ungüents, es llegien fórmules de protecció i es practicaven rituals de caire màgic. Finalment la mòmia es cobria amb rics ornaments i es col·locava dins el sarcòfag.

Us deixem algunes imatges d’aquest taller tan enriquidor i vistós!

Andy Warhol i Pop Art per als alumnes del CEIP Tatché

Els dies 14 i 15 de març, els alumnes de 3er curs del CEIP Enric Tatché han participat al CIP Molí d’en Rata del taller sobre Andy Warhol.
Primerament han après qui era l’Andy Warhol, on va néixer, on va viure i de què treballava. Hem parlat també de que són les avantguardes i perquè un artista es considera d’avantguarda. I concretament, han après que és el Pop Art, aquesta manifestació artística en la que es pintaven coses del món quotidià i de la cultura de masses. Veure representats personatges com Superman o Mickey Mouse i obres inspirades en pots de sopa de la marca Campbell’s o les capses de sabó Brillo, han servit per apropar-los de manera fàcil aquest artista.
Després de tota aquesta part més teòrica, han desenvolupat la part més pràctica i després de treballar amb ganes una bona estona, cadascun d’ells ha fabricat la seva pròpia capsa Brillo.

Tallers d’art i patrimoni: EL MOSAIC ROMÀ

Els alumnes de 6è de l’escola Gassó i Vidal ens han visitat aquest passat dimecres per conèixer una de les manifestacions artístiques més característiques dels romans: el mosaic.

Els mosaics romans estaven fets amb petites peces anomenades tessel·les, que podien ser de pedra calcària, vidre o ceràmica, molt cuidades i elaborades i de diferents mides. L’artista les col·locava sobre la superfície, com un trencaclosques, les distribuïa en funció del color i la forma i les enganxava amb una massa de morter.

Els mosaics són considerats com una pintura feta de pedra. Al principi es feien servir sobretot per decorar els sostres i les parets però poques vegades els sòls perquè es temia que no oferissin prou resistència a les trepitjades. Amb el temps la tècnica es va anar perfeccionant i va començar la moda de fer paviments de luxe, a mode de catifa.