AVUI HAN VISITAT EL MOLÍ D’EN RATA ELS ALUMNES DE 4ART DE LA ESCOLA VICTOR CATALÀ DE BCN

Avui un grup de 47 nens i nenes de la escola Víctor Català de Barcelona han gaudit de la visita al Molí d’en Rata i del taller del pa. Malhauradament, el matí ha acabat amb un aiguat que no ha permès que dinessin al parc Oriol Martorell i han hagut de marxar a la escola abans d’hora. Quina mala sort!! Aquest any, el temps ens ha fet vàries males passades…

VISITA DELS GRUPS DE P-5 DE L’ESCOLA FRANCES ESCURSELL

Ahir i avui ens han visitat els nens i nenes de P-5 de l’Escursell. Han fet la seva visita al molí, han esmorzat al nostre jardinet i han realitzat la seva màscara de rateta. Un cop més, un grup d’alumnes ha gaudit de les nostres activitats.

ELS ALUMNES DE 2ON DEL GINESTA DECOREN EL SEU MOLÍ

El passat dijous i avui dimarts han passat pel nostre molí els alumnes de 2on de l’escola J.M Ginesta. Han conegut la història del Molí d’en Rata i han vist el seu funcionament. Després, a la sala de tallers, han preparat la seva cola utilitzant aigua i farina i han decorat els seus molins amb diferents cereals i colors.

LA ESCOLA SIMEÓ RABASA DE MARTORELLES VISITA EL MOLÍ D’EN RATA

Avui hem rebut als nens/es de 3er i 4art de l’escola Simeó Rabasa de Martorelles. Han fet la visita al molí i després el taller on han aprés com fer pa. Dins del grup  ha vingut una nena celíaca que ha donat forma al seu panet fet amb farina de blat de moro i ha fet la seva pròpia massa amb farina d’arròs ja que la seva intolerància al gluten fa que no pugui tocar ni tastar la farina de blat. La visita ha finalitzat, com sempre, mentjant crispetes.

VISITA DE L’ESCOLA LES PALMERES DE STA. COLOMA

Aquest matí hem rebut un grup de nens i nenes de 3er curs de l’escola Les Palmeres de Sta. Coloma. Un cop més, com totes les escoles que ens visiten de fora de Ripollet, han escollit el taller del pa per completar la seva visita al Molí d’en Rata. Han gaudit de la visita i del taller i malauradament no han pogut pujar al parc Oriol Martorell a dinar com havíem previst, i han hagut de marxar a l’escola per causa de la pluja.

VISITA DELS ALUMNES DE 1ER i 2ON DE L’ESCOLA PERE DE TERA DE BADALONA

Avui han vingut 44 nens i nenes, juntament amb els seus professors, a visitar el nostre molí. Venien de Badalona i dijous vindran els seus companys de 2on. Han conegut la història del Molí d’en Rata i l’han vist funcionar. A la part de dalt han après un munt de coses sobre els diferents tipus de cereals i com es fa el pa en països diferents.

Un cop a la sala de tallers, han pastat una massa per fer el seu propi pa i desprès han preparat la seva pròpia massa mare.

VISITA DEL CEIP FRANCESC ESCURSELL

Entre ahir i avui, ens han visitat els alumnes de 2on curs de la escola Escursell. Han fet la corresponent visita al molí d’en Rata per tal de conèixer la seva història i el seu funcionament i després han realitzat el taller ¨decora el teu molí¨. Han disposat de colors, arròs, civada, blat, mill,etc per poder fer la seva millor creació.

Els alumnes de l’escola Abat Marcet de Terrassa fan pa al CIP

Avui han estat els alumnes de 3er de l’escola Abat Marcet de Terrassa els que han vingut a veure el molí d’en Rata. Han arribat allà les 10 i després de visitar el molí, veure la sala de les moles, la cuina on han parlat de la vida quotidiana, els pans del món i els diferents tipus de cereals que podem consumir, han fet una estona d’esbarjo a la zona enjardinada. Quan han pujat a la sala de tallers, venien amb les forces renovades per posar-se a pastar amb energia i fer-se el seus propis pans. No és una tasca gens fàcil i s’han adonat de com és de complicat fer de forner. Però com que hi han posat moltes ganes, els han sortit uns pans boníssims i divertits!

L’escola Octavi Paz de Barcelona ens visita!

Ahir dijous dia 4 d’abril ens van visitar 45 nens i nenes de 1er i 2n curs de l’Escola Octavi Paz de Barcelona i s’ho van passar d’allò més bé. Primer van veure el molí, un grup la part de la sala de les moles i l’altre grup, l’exposició El pa de la diversitat. Van descansar una mica mentre esmorzaven i corrien per la zona enjardinada del molí. Després van fer canvi de grup i van seguir aprenent un munt de coses.
La tercera part de la jornada va estar d’allò més divertida. Van poder fer el seu propi pa i emportar-se’l a casa ben cuit. Abans de marxar, però, van dinar i gaudir d’allò més a la zona de parc Oriol Martorell. Aquesta escola ja ens ha visitat altres vegades i esperem que ho segueixin fent!
DSC01691

Aspasur visita el molí

La tornada de Setmana Santa ha començat amb la visita d’un grup de 20 persones del Centre Ocupacional Aspasur del Grup Catalonia.

La visita l’han fet amb el Fran, un dels nostres educadors. Han visitat el molí i l’han vist en funcionament, han parlat d’objectes de la vida quotidiana, han tocat i conegut diversos cereals i han parlat de diferents pans del món. Després, els participants fet un taller: “Decora el teu propi molí”. D’aquesta manera han deixat anar tota la seva creativitat i han decorat uns molíns molt bonics!