VISITA LLAR D’INFANTS ELS SOLETS.

Aquest matí hem tingut, per segon any consecutiu, la visita dels nens i nenes dels Solets. Tenen 1 i 2 anys i és impresionant comprovar com, sent tant petits, podem apendre coses i gaudir de la visita al molí. Han vist el conte de l’Espigueta, com el molí tirava aigua i la mola es movia i després han donat forma al pa. S´ho han passat dálló més bé.

VISITA DE L’ESCOLA VÍCTOR CATALÀ DE BARCELONA

Un any més l’escola Víctor Català de Barcelona ens ha visitat amb els seus alumnes de 4rt. Es tracta d’una de les primeres escoles de fora del municipi que van començar a visitar-nos i ja fa uns anys que, fidelment,  es desplacen fins a Ripollet per visitar el Molí d’en Rata. Els alumnes han après com funcionava un molí fariner hidràulic, han gaudit del taller “Fem pa” i després han pujat al parc Oriol Martorell a dinar.

Molidenrata-tallerdepa-12

VISITA ESCOLA SANT GABRIEL. P-5

Avui han vingut 28 alumnes de P-5 de l’escola Sant Gabriel a visitar el molí. Han vist com funciona el molí, han parlat de com es vivia antigament utilitzant els recursos de la cuina i a través de l’Espigueta han vist com és el procès des de que es planta la llavor del blat fins a aconseguir la farina després de moldre el gra. Per acabar han fet el taller de ratetes i s’han emportat la seva màscara.

VISITA ESCOLA GINESTA. P-5

Ahir i avui ens han visitat 53 nens de l’escola Ginesta per conèixer el nostre molí. Han realitzat la visita, han esmorzat al jardí i han acabat fent la seva màscara. S’ho han passat d’allò més bé.

VISITA ESCOLA TIANA. P-5

Avui han passat pel Molí d’en Rata 36 nens i nenes de P-5 de l’escola Tiana. Com els companys d’altres escoles, han conegut la història del molí i amb el video de l’Espigueta han pogut seguir tot el procès fins a obtenir la farina. Després, a la sala de tallers han fet la seva màscara de ratetes.

VISITA DE L’ESCOLA SIMEÓ RABASA DE MARTORELLES

Aquest matí ens han visitat 24 nens i nenes de l’escola Simeó Rabasa de Martorelles que Ja van venir l’any passat. Un cop més, han visitat el molí i després han gaudit del taller del pa.

VISITA ESCOLA ROSER (FEDAC). 6È

Avui hem rebut al grup de 6è de l’escola Roser per realitzar la visita al Molí d’en Rata. Han conegut la història del molí i com funciona i en acabar la part teórica han passat a la sala de tallers on, sense cap dubte, han passat la millor estona mentre feien el seu pa.

VISITA DE L’ESCOLA OCTAVI PAZ DE BARCELONA

Avui, a part de l’itinerari del grup del Roser, també hem rebut al Molí d’en Rata a 46 nens de 1er i 2on curs de l’escola Octavi Paz de Barcelona. Ja havien visitat el molí fa un parell d’anys i ens han tornat a visitar. Un cop realitzada la part teórica de conèixer la història i el funcionament del molí i de parlar de pa i cereals, a la sala de tallers han fet el taller del pa que, com sempre, és el que més els hi agrada. En acabar han pujat al parc Oriol Martorell a dinar i abans de marxar a l’autobús, han passat a recollir el seu pa.

VISITA ESCOLA TIANA. 2ON CURS

41 alumnes de segon curs de l’escola Tiana han estat aquest matí visitant el molí. Han conegut la seva història i el seu funcionament i els han parlat de cereals i de pa. Acabada la part teòrica han passat a la sala de tallers on han decorat el seu molí.

VISITA DE L’ESCOLA EL PINAR DE VALLDOREIX

L’escola El Pinar de Valldoreix, a sant Cugat, ens va visitar fa un parell d’anys i avui han tornat amb els seus alumnes de 1er. De la mà dels nostres monitors han conegut el Molí d’en Rata i després han gaudit del taller de pa que, com sempre, és la part més divertida per als nens. En aquesta ocasió, una de les alumnes pateix un grau molt alt de celiaquia i no ha pogut ni estar a la mateixa sala que els seus companys perquè no pot tenir contacte amb la farina. Tot i aixó, ha estat pintant el nostre molí i fent la màscara de rateta que utilitzem per als altres tallers. Se’n ha anat molt contenta!!

Copia de DSC03646 DSC03645