FESTA MAJOR 2018

Set de Festa!

Amb puntualitat, com cada any, arriba la Festa Major i tot Ripollet es trastoca.

Carrers i places deixen enrere el xivarri de cotxes i motos per donar pas a la música, la cultura, la tradició, el patrimoni, els esports, el ball… una llarga llista d’activitats que omplen el programa perquè tothom pugui sumar-se a la festa com més li agradi. La Comissió de Festa Major, tècnics de l’Ajuntament i entitats, l’autèntic batec de la festa, hem treballat per fer una festa

participativa i per a tothom.

Gaudiu-la amb entusiasme, però també amb civisme i respecte. La Festa Major no fa distincions, ens hi vol a tots i a totes, és una festa integradora i de cohesió. Sortirem al carrer grans, joves i petits, amb la família, els amics o convidats, tothom disposat a que la Festa ens pertorbi la uniformitat de cada dia i compartint estones d’alegria i diversió.

Veïns i veïnes de Ripollet, deixem-nos emportar per la Festa Major de Ripollet i vestim la ciutat de moviment. Visca la Festa Major de Ripollet!

Text de la Comissió de la Festa Major de 2018

Programa Festa Major 2018

Vídeo de la Festa Major de Ripollet 2018

Mercat de la Vinya

El Mercado de la Viña de la FMRipollet donde comer y beber, rodeados de historia y buena música -Imagen 1-El Mercat de la Vinya va tornar a convertir-se en un lloc de trobada on agafar forces, menjar, beure i conèixer el passat vitivinícola de Ripollet.

L’escola Anselm Clavé, el carrer Afores i la plaça Clòs van conformar aquest eix que uneix gastronomia i enologia, amb patrimoni i cultura, dins del conjunt d’activitats programades a la Festa Major de Ripollet 2018.

Aquest any, el Mercat de la Vinya ha presentat novetats que han tingut una bona acollida per part dels visitants. Així,  hem gaudit dura quinzena de paradetes de restauradors locals i productes ecològics i de proximitat. A més a més, s’ha presentat el Vinyatiquet com a moneda de canvi, amb un valor d’1 €.

Tast de Vins

Durant la Festa Major de 2018 s’han organitzat dos tasts de vins “Al Vallès es verema!” i “Aromes de verema!”. Aquest últim a càrrec de l’enòleg i sumiller Àngel Garcia Petit amb vins fets d’una varietat de vinya que es cultivava a Ripollet.

Tots dos tasts van ser un èxit amb una gran participació! 

Article “Sota l’asfalt…la vinya” de l’enòleg i sumiller Àngel Garcia Petit

Exposició Casa de la Vinya y exhibició de carros

Durant la Festa Major l’escola Anselm Clavé va acollir l’exposició de la Casa de la Vinya i l’exhibició de carros antics de Jordi Clapés.

Aquesta exposició, produïda pel CIP Molí d’en Rata, tracta sobre el passat vitivinícola de Ripollet i va comptar amb algunes peces de la col·lecció pròpia del CIP així com una maqueta de l’antic Celler Cooperatiu mnodernista que va ser enderrocat l’any 1973.

 

 

Exposició (D)escrivint el Ripollet dels llibres

L’exposició, produïda pel CIP Molí d’en Rata, s’ha dissenyat en commemoració a la celebració anual de l’Any del Llibre i estarà del 25 d’agost al 30 de setembre de 2018, a la Sala d’Art del Centre Cultural.

La història, les arts gràfiques, els molins paperers, els llibres, els oficis i Ripollet configuren les pàgines d’aquesta exposició que pretén ser una pinzellada de la gran varietat de temes que envolten el món del llibre.