VISITA ELS SOLETS, 1-2 anys

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Aquest matí ens han vingut a visitar com cada any els petits de Els Solets. Rebre a aquest petits d’1 i 2 anys és molt engrescador i veure com escolten les explicacions, contesten les preguntes i participen de l’activitat és molt interessant. Aprenen coses noves i gaudeixen donant forma a la masa. És un matí diferent!!

 

VISITA INS CAN MAS. 1R ESO

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Un centenar de nens de 1r d’ESO de l’institut Can Mas ens han visitat al llarg de tres matins per fer la visita al Molí d’en Rata i el taller de pa. Aquestes visites estan dintre del crèdit de síntesi sobre Ripollet ¨Ripollet, la nostra vila¨que han fet aquest curs. De ben segur que han après coses molt interessants del Ripollet antic.

VISITA ESCOLA ABAT MARCET. TERRASSA 3R

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Aquest matí ens han visitat els 50 alumnes de tercer de primària de l’escola Abat Marcet de Terrassa. Un cop visitat el molí per conèixer com funcionava, qui i com vivien i haver conegut diferents tipus de cereals així com els diversos tipus de pa segons els països, han passat a la sala de tallers per fer el taller de pa.

VISITA ESCOLA ANTONI BALMANYA. BARCELONA. 1R

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Aquest matí, una cinquentena de nens i nenes de l’escola Antoni Balmanya han vingut a conèixer el Molí d’en Rata. Els hem explicat la seva història, quina funció feia en la seva època, a la cuina han pogut descobrir com de diferent era la vida fa uns anys, quan no tenien llum ni aigua. La part més divertida, com sempre, ha estat el taller de pa. S’ho han passat d’alló més bé fent el seu propi pa.

VISITA ESCOLA FRANCESC ESCURSELL. P-5

Visita-taller al Molí d’en Rata¨.

Per acabar la setmana i abans d’agafar les vacances de Setmana Santa, els dos grups de P-5 de l’escola Escursell han visitat el molí per tal de conèixer la seva història, el seu funcionament i descobrir els cereals i els diferents tipus de pa que es consumeixen al món. Han acabat l’activitat fent la seva màscara de rateta.

VISITA ESCOLA GASSÓ. P-5

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Avui dijous els nens de P-5 del Gassó han visitat el Molí d’en Rata. La nostra Espigueta els hi ha explicat com funcionava un molí, a la cuina han descobert com vivien els nostres avis i besavis: sense llum, cuinant amb el foc a terra i per acabar han conegut diferents tipus de cereals. A la sala de tallers han fet una màscara de rateta.

VISITA ESCOLA ALPES. L’HOSPITALET DE LL. P3-P4-P5

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Per acabar la setmana, avui divendres ens han visitat 53 alumnes i les seves mestres de l’escola Alpes de l’Hospitalet de Llobregat. Tot i ser ben petits, han aprés un munt de coses. La nostra Espigueta els hi ha explicat com funcionava un molí fins arribar a tenir el blat per poder fer un pastís, han conegut el mill, la civada o el blat de moro entre d’altres cereals i per acabat han fet el seu pa com si fossin grans forners.

 

VISITA ESCOLA GASSÓ I VIDAL. 4T

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Avui ha estat el grup de quart del Gassó els que han visitat el molí. Igual que ahir els seus companys, han conegut la història del molí i han parlat dels diferents tipus d’energies, donant relevància a la utilitzada en el molí: l’energia hidràulica. A la part de dalt han parlat de cereals i del pa com aliment universal. Un cop més, el taller de pa ha estat el moment més divertit del matí.

 

VISITA ESCOLA GASSÓ I VIDAL. 3R

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Aquest matí els alumnes de tercer del Gassó han visitat el Molí d’en Rata per conèixer com era un molí fariner i com es vivia antigament sense llum, aigua i totes les tecnologies de les que avui dia disposen. També han parlat dels diferents tipus de pa i cereals i han acabat l’activitat fent el seu propi pa.

VISITA ESCOLA ESCOLA FEDAC RIPOLLET. P-5

Visita al Molí d’en Rata.

Els alumnes de P-5 de l’escola FEDAC Ripollet tornen un any més a visitar el molí. Explicar als nens com era la vida al segle passat, els estris que s’utilitzaven així com veure com era un molí els hi serveix per assolir coneixements. Amb el taller de ratetes acaben de gaudir d’un matí diferent.