ESPLAIS

Aquesta visita està adreçada als diferents cursos escolars a partir dels cinc anys i fins a l’edat adulta, ja que el discurs i els tallers, s’adapten sempre al públic  a qui es dirigeix.

El Molí d’en Rata, un antic molí fariner del segle XIX que s’ha conservat,  restaurat i museïtzat i que forma part del patrimoni històric del municipi. Pensem que és una bona oportunitat perquè els infants coneguin de prop el funcionament d’aquest tipus de molins, desapareguts en l’actualitat i tan freqüents a Catalunya durant molts anys.

L’activitat que us proposem consisteix en una visita guiada al Molí d’en Rata amb un taller didàctic i lúdic.

A la primera planta del molí, els alumnes podran aprendre in situ el mecanisme d’aquest molí hidràulic.  La demostració està pensada perquè es pugui contemplar tot el procés, és a dir, d’ençà que l’aigua surt de la bassa fins que fa girar la roda per moldre el gra. A més, a través d’un vídeo didàctic els nois entendran el procés de transformació del cereal en farina, des del cultiu de la llavor al camp fins a la producció del pa. A la segona planta, es visita l’exposició “El Pa de la Diversitat”; es tracta d’una mostra que repassa els diferents cereals del món i la importància que ha tingut aquest aliment en la dieta bàsica de totes les cultures i durant les diferents èpoques històriques. Posteriorment els alumnes faran pa i se l’emportaran cuit a casa.