Arxiu de l'autor: CIP Molí d'en Rata

LA LLEGENDA DEL CABRABOC ARRIBA AL CIP

Resultado de imagen de cabrabocAquest diumenge 28 de gener a les 12h, vine al CIP a fer el taller del Juga amb la Història per conèixer la llegenda del Cabraboc!!

El Cabraboc és un faune, meitat persona i meitat cabra/boc, que passeja pels boscos i és un xic entremaliat. A la nostra ciutat és molt important, ja que forma part del bestiari popular i de La Llegenda del Vell i la Vella de Carnestoltes.

No t’ho perdis! Vine a descobrir l’origen tant misteriós del rei del Carnaval!

Si vols més informació sobre la llegenda del Cabraboc, pots trobar-la en: http://cipmolidenrata.ripollet.cat/wordpress/?p=584

 

 

EL CIP MOLÍ D’EN RATA I LA FESTA MAJOR

Inauguració de les exposicions “Coincidències insòlites” i “Maquetistes de Ripollet”

 

Exposicions "Maquetistes de Ripollet" i Coincidències insòlites"

L’Alcalde José Mª. Osuna inaugura dues exposicions per la Festa Major

Diumenge 27 d’agost, el CIP Molí d’en Rata va participar a la Festa Major amb la teatralització d’una visita guiada al Molí i amb la inauguració de les exposicions: “Coincidències insòlites” i “Maquetistes de Ripollet”. A l’acte d’inauguració, van acudir personatges destacats com l’Alcalde José Mª Osuna, Elena Vilalta Cap d’Unitat de Desenvolupament Comunitari, els artistes de l’exposició de maquetes i més d’un centenar de visitants.

Inauguració per la Festa Major 2017 CIP Molí d'en Rata

Discurs d’inauguració de les exposicions “Maquetistes de Ripollet” i “Coincidències insòlites”

EL CIP MOLÍ D’EN RATA PARTICIPA AL PROGRAMA ¨BENVINGUTS A PAGÈS¨

Diumenge 4 de juny, el CIP Molí d’en Rata va participar en el programa BENVINGUTS A PAGÈS emmarcat dins la Setmana BIO que es va portar a terme durant tot el cap de setmana a Catalunya. Ens van visitar unes quantes famílies que van venir des de Barcelona, Sabadell, Santa Coloma i fins i tot, Girona. Venien amb moltes ganes de conèixer el molí i veure’l funcionar i també de fer el taller de pa. Els nens van passar una bona estona però us podem assegurar que els pares i avis també. Tots plegats van passar un matí diferent aprenent un munt de coses noves. Els hi donem les gràcies per visitar-nos i desitgem que els agradés l’experiència. I a tots aquells que van quedar en llista d’espera, aviat tindreu noves oportunitats de visitar el molí hidràulic de Ripollet. 

El Dia Internacional dels Museus i les Nits de Música arriben al CIP

Aquest cap de setmana arriba al CIP Molí d’en Rata carregat d’activitats per totes les edats que no us podeu perdre!!!

Enguany, dedicarem el Dia Internacional dels Museus i les nits de música al Modernisme, corrent artística i de pensament que va destacar a Catalunya i que ens ha deixat moltes obres d’art úniques en múltiples àmbits: arquitectura, literatura, pintura, escultura…etc.

El Divendres 19 de maig pel matí, gaudirem d’una visita a la fàbrica de Mosaics Martí, una de les poques que queden que realitzin mosaic hidràulic artesanal i per la tarda a partir de les 19h, podeu vindre al CIP a realitzar una visita guiada a l’exposició itinerant “Catifes de ciment. El món de la Rajola hidràulica” que tenim actualment al nostre centre i després, no us perdeu les Nits de Música amb la col·laboració d’Amics del Teatre i l’actuació de la Societat Coral “El Vallès” on podreu escoltar les obres de Wagner, Albéniz i també de Clavé, Granados i cançons populars d’època.

El Dissabte 20 de maig per la tarda, tenim preparat, per una banda, un itinerari pel Ripollet Modernista, on descobrireu nous elements arquitectònics i decoratius locals i per l’altra, al CIP Molí d’en Rata fem jornada de portes obertes i una visita teatralitzada al Molí amb un taller de pa familiar.

El diumenge 21 pel matí, podeu fer una visita al Molí d’en Rata, així com una visita guiada a l’exposició de Catifes de Ciment amb el taller “Dissenya la teva pròpia Rajola Modernista!” on els nens junt les seves famílies podeu crear el vostre propi disseny de rajola hidràulica.

I per últim, no us perdeu la presentació de la Joia del Museu on podeu descobrir la paleta del pintor Andreu Solà i les medalles que va aconseguir per les seves obres d’art en esdeveniments tant importants com l’Exposició Universal de Barcelona de 1888.

US HI ESPEREM!!

dim2017

VISITA DELS ALUMNES DE 3R DE L’ESCOLA SIMEÓ RABASA DE MARTORELLES

Aquest dimarts, ens han vingut a visitar els alumnes de tercer de primària de l’Escola Simeó Rabasa de Martorelles. Han vist el molí i com es convertia el blat en farina, també han gaudit de la sala d’exposicions “El Pa de la diversitat” on han conegut els diferents tipus de cereals i pans que s’utilitzen arreu del món. Després de l’esmorzar, ha vingut la part més divertida on ells mateixos han pastat la massa del seu propi pa que s’han endut a casa. Quin matí més entretingut i divertit!

VISITA DE 2N, 3R i 4RT DE L’ESCOLA GASSÓ I VIDAL

Aquesta setmana, ens han vingut a veure els alumnes de tercer i quart de primària de l’Escola Gassó i Vidal. Han realitzat el nou taller “Dissenya la teva pròpia Rajola Modernista!” vinculat a l’exposició itinerant de les Catifes de Ciment que tenim actualment en el nostre CIP Molí d’en Rata. Han creat unes rajoles úniques i molt originals, pròpies d’autèntics artistes!

ITINERARI PEL NUCLI ANTIC DE 3R DE PRIMÀRIA DE L’ESCOLA FEDAC

Tot i ser un matí plujós, els alumnes de tercer de primària de l’escola FEDAC han realitzat l’itinerari pel nucli antic del nostre municipi per tal de conèixer una mica més a fons part de la història de Ripollet. Passejant pels carrers més antics els hi han explicat com ha canviat l’escut al llarg dels anys, han conegut la baixada dels Corbs, els diferents canvis al campanar de l’esglèsia i altres detalls que de ben segur no coneixien.

itinerari1

Les visites i els tallers escolars de les Catifes de Ciment

visitaexpo3visitaexpo2

Aprofitant l’arribada de l’exposició itinerant “Catifes de Ciment. El món de la Rajola Hidràulica” al CIP Molí d’en Rata. Els centres educatius de Ripollet ja han començat a fer els tallers “Dissenya la teva pròpia Rajola Modernista!” on han realitzat una visita guiada a l’exposició, i després, s’han convertit en autèntics artistes creant els seus propis dibuixos i dissenys de rajoles!

taller2

CATIFES DE CIMENT. EL MÓN DE LA RAJOLA HIDRÀULICA

El dia 21 d’abril a les 19.00h inaugurem en el nostre CIP Molí d’en Rata l’exposició itinerant “Catifes de Ciment. El Món de la Rajola Hidràulica” que romandrà exposada fins el 21 de juny. Aquesta mostra pretén endinsar-se en l’art del Mosaic Hidràulic que és dels menys coneguts dins la corrent del modernisme. A la nostra ciutat tenim presència d’aquests paviments en cases i torres modernistes com Cal Magí o Cal Queixalista. És per aquest motiu, que oferim activitats didàctiques lligades a l’exposició i a Ripollet, ja que permeten als alumnes prendre consciència de la importància d’aquest art decoratiu dins del seu entorn més proper i endinsar-se en una part desconeguda del patrimoni local.

Us proposem realitzar el taller: “Dissenya la teva pròpia rajola modernista!“que consisteix en una visita comentada a l’exposició i seguidament, la realització d’una activitat pràctica  on cadascun dels alumnes, a partir d’una rajola blanca (feta de guix) creen de forma individual un disseny inspirat en l’estètica modernista, que pot ser llis (només amb pintura) o bé amb relleu i pintura (pels  alumnes més grans). Al final, la classe podrà confeccionar un gran mural modernista amb tots els dissenys fets.

L’activitat té una durada aproximada de dues hores i es pot realitzar amb grups de com a màxim 30 alumnes i el preu és de 2€ per alumne. Si desitgeu més informació o veure les dates disponibles per realitzar-la, mireu aquest arxiu pdf: Catifes de ciment

catifes3

VISITA DE 6È DE L’ESCOLA GINESTA

Els dies 19 i 20 de desembre ens han visitat 52 alumnes de l’Escola Ginesta de Ripollet, han passat una bona estona aprenent sobre l’artista Andy Warhol i el moviment del Pop Art i han creat la seva pròpia versió de la capsa Brillo.