Exposicions Actuals

CATIFES DE CIMENT. EL MÓN DE LA RAJOLA HIDRÀULICA

Actualment, en el nostre CIP Molí d’en Rata podeu gaudir de l’exposició itinerant “Catifes de Ciment. El Món de la Rajola Hidràulica” que hi romandrà fins el 21 de juny.

entrada2expo2Aquesta mostra pretén endinsar-se en l’art del Mosaic Hidràulic que és dels menys coneguts dins la corrent del modernisme.També, dins la mostra podeu veure la trajectòria històrica de la rajola hidraúlica, la seva tècnica de fabricació i l’ampli ventall de colors i formes en que podem trobar-la.

moncolors2 expo3

A la nostra ciutat tenim presència d’aquests paviments en cases i torres modernistes com Cal Magí o Cal Queixalista. És per aquest motiu, que dins l’exposició trobareu també l’àmbit dedicat a la rajola ripolletenca amb una presentació de fotografies i text sobre aquests paviments al nostre municipi.

ambitripollet


Protagonistes:  Ripolletencs que deixen petjada

imagen 091A partir d’aquesta exposició se’ns dóna a conèixer diversos personatges locals que han triomfat en la seva carrera professional fora de l’àmbit local (l’escultor Josep M. Brull, la ballarina i concertista de castanyoles Emma Maleras, la pintora i escultora Lluïsa Sallent, el pintor Andreu Solà, el tenor Gaietà Renom, i el jugador de bàsquet Joan Creus). És una manera curiosa d’aprendre alhora sobre Ripollet, però també sobre disciplines tant diverses com la música, l’art o l’esport.


Ripollet i la mesura del temps

DSC00990Mostra que presenta la maquinària de l’antic rellotge del campanar de Sant Esteve de Ripollet, construït l’any 1892 al taller del prestigiós rellotger francès Henry Lepaute. Va ser un regal de la benefactora Maria Torras al poble de Ripollet com a complement de la construcció del campanar nou. La màquina i l’esfera van estar recuperades després d’unes dècades en l’oblit i es van restaurar i museïtzar. Actualment es mostren a la planta primera del CIP i donen peu a explicar diversos episodis de la història del nostre municipi.