Origen del Cabraboc i la llegenda!

En el Costumari Català de Joan Amades, parla del Cabraboc en relació al Ball de Gitanes. Sembla ser que antigament havia estat un personatge de la rua de carnaval. Quan els membres de la Unió Excursionista de Catalunya de Ripollet, van decidir recuperar el Carnaval, als inicis de la democràcia, van contactar amb persones nascudes a finals del segle XIX per comprovar si recordaven alguna cosa del que comenta Amades. No va ser així, però la llegenda es va crear de nou i a l’actualitat està ben consolidada.
La CRAC (Comissió Ripolletenca d’Activitats Culturals) va construir una titella del Cabraboc, avui cedida a l’Ajuntament per fer-lo servir durant les festes del Carnaval. Es tracta d’una estructura de gegant que es pot posar com un motxilla.

Cal destacar que el Carnaval a Ripollet es distingeix dels altres perquè té la seva pròpia llegenda, la llegenda del Cabraboc i en relació a aquesta, es va crear la figura del Cabraboc. Com a llegenda fou recuperada per la colla de les Bruixes de Ripollet , que des de fa uns anys l’escenifiquen per Carnaval. La Colla de Diables es fa càrrec de la penjada i la despenjada del Cabraboc, i el porten encapçalant la rua de dissabte.

Un pensament a “Origen del Cabraboc i la llegenda!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *