CURS 2017-2018

Un any més ha arribat setembre i amb ell un nou curs escolar. Des del CIP Molí d’en Rata us volem mostrar algunes de les noves ofertes educatives que tenim. No deixeu perdre l’oportunitat d’apropar als nens al patrimoni local, a l’art i a la història d’una manera divertida, cooperativa i participativa.

A banda de les visites al Molí d’en Rata, aquest any presentem com a novetat un conjunt de Tallers d’Art i Patrimoni, així com noves exposicions que estem segures que seran del vostre interès.

– Des de finals d’agost en el nostre CIP Molí d’en Rata podeu gaudir de l’exposició itinerant “Coincidències insòlites. El collaret viatger” que hi romandrà fins el 5 de novembre. Aquest projecte de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona posa de manifest la importància, amplitud i diversitat de les xarxes de contacte i circulació a l’època neolítica.

En l’exposició es podrà descubrir com ha estat possible que un collaret de variscita, produït a les mines de Gavà fa 6.000 anys, fos trobat el 1929 per l’arqueòleg Vicenç Renom, en l’excavació de dues sepultures neolítiques aparegudes en el desmunt de terres de la Bòbila Padró, en terrenys de Can Tiana.

 

 

– Exposició “Andreu Solà. La mirada d’un ripolletenc a la Catalunya modernista”. Amb aquesta mostra hem posat a l’abast de tothom les obres d’aquest artista local, que fins ara estaven a la sala de reserva del CIP. Solà va ser pintor, il·lustrador, fotògraf, articulista i testimoni valuosíssim de la seva època. L’exposició comptarà amb materials inèdits que ens ha donat la família. La proposta didàctica està adaptada a totes les edats dels visitants, des d’infantil a visites per adults o gent gran. Cliqueu aquí per més informació.

Exposició disponible a partir del 15 de febrer del 2018

 

 

El Molí d’en Rata segueix sent una visita imprescindible per aprendre com funcionava un molí hidràulic fariner, conèixer la seva història i entendre la importància d’un aliment tan universal com són els cereals. La visita es completa amb un taller que varia en funció de l’edat dels visitants.

 

I seguim realizant els itineraris pel nucli antic de la nostra vila on fent una passejada coneixereu part de la història de Ripollet així com un munt d’anècdotes curioses. L’activitat es realitza mitjançant una gincana per equips.

 

 

 

La gran novetat d’aquest curs escolar 2017-2018, és la nova oferta educativa, ja que oferim uns  Tallers d’Art i Patrimoni, totalment adaptables i personalitzats on els infants aprenen d’una manera molt divertida què passava a la prehistòria, quines civilitzacions hi havia al món antic, com s’organitzava la societat al món medieval, com es jugava ara fa 100 anys o quines tendències artístiques trobem en l’art romànic, modern i contemporani.  Podeu consultar-los a la guia d’activitats educatives, o veure tallers d’altres edicions a Qui ens ha visitat?.

Si necessiteu algun taller específic, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres, podem adaptar-nos a les vostres necessitats.

Si sou escoles de Ripollet podeu fer les vostres peticions a través de la Guia d’Activitats escolars 2017-18 a la web de l’ajuntament www.ripollet.cat.

Si sou escoles de fora de Ripollet podeu contactar amb nosaltres al telèfon 93 594 60 57 o a través del correu elctrònic molidenrata@ripollet.cat. Estarem encantats d’atendre’us i resoldre tots els vostres dubtes.

Us animem a visitar-nos!!!

Si sou escoles de Ripollet podeu fer les vostres peticions a través de la Guia d’Activitats escolars 2017-18 a la web de l’ajuntament www.ripollet.cat.

Si sou escoles de fora de Ripollet podeu contactar amb nosaltres al telèfon 93 594 60 57 o a través del correu elctrònic molidenrata@ripollet.cat. Estarem encantats d’atendre’us i resoldre tots els vostres dubtes.

Us animem a visitar-nos!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *