La xocolata protagonista del Juga amb la Historia de març

El Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata te previst organitzar aquest diumenge 13 de març un nou taller familiar Juga amb la Història. Sota el títol, ‘El tresor de xocolata’, els participants faran una aproximació a la història d’aquest dolç menjar.

Al segle XVIII a Catalunya i a tota Europa es va posar de moda un nou aliment, una mena d’or negre: la xocolata. La seva elaboració procedeix del processament de la fruita del theobroma cacao. Per regla general es denomina xocolata al producte final del processament del cacau.

El cultiu del cacau, i el seu consum, fan que la xocolata vagi adquirint rellevància social, religiosa, medicinal, política i econòmica en diverses societats. La seva propagació, acceptació i difusió al llarg del món és tal, que en l’actualitat no existeix regió on no hagi arribat la seva influència. La xocolata va romandre en estat líquid, com beguda, fins ben arribat el final del segle XIX. Al taller que farem al CIP tindreu l’oportunitat d’aprendre a elaborar la xocolata que es feia fa més de 300 anys.

L’activitat serà a les 12 hores. Podeu fer les inscripcions durant aquesta setmana de dilluns a divendres al telèfon 93 594 60 57 o bé a molidenrata@ripollet.cat i el mateix dia a la recepció del CIP, si encara queden places.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *