Resum de les Jornades Europees de Patrimoni

El passat dimecres 21 d’octubre des del CIP vam organitzar la taula rodona Treball-Poble-Patrimoni, la darrera de les activitats programades dins del marc de les Jornades Europees de Patrimoni. L’acte va comptar amb la participació d’una trentena de persones, a qui l’antropòleg Manuel Delgado va fer reflexionar sobre la importància entre distingir història de memòria, la història com un registre de fets ja passats, i la memòria com el present, perquè “mentre recordem, mantenim viu allò que recordem”.

També van intervenir a la taula, moderada per la periodista Àngels Leiva,  l’ex-treballador de la fàbrica Mir-Miró, Francisco Enciso, l’historiador local i ex-treballador de Sintermental, Ramon Martos i l’ex-treballadora de Manufacturas del pantalón, Piedad Hernández. L’acte va comptar també amb la presència del regidor de Patrimoni i Memòria Històrica David Fontanals i de l’alcalde, José Maria Osuna.

Per finalitzar, Amics del Teatre van recitar 8 poemes del llibre “La Fàbrica” de Miquel Martí i Pol.

En jornades anteriors, es van fer visites guiades al Molí d’en Rata, a l’exposició “Les riudades de 1962” i es va presentar una mostra de documentació sobre el patrimoni industrial local, procedent de l’Arxiu Històric Municipal i de col•leccions particulars. El dissabte dia 10 d’octubre, un grup de veïns i veïnes de Ripollet van anar fins a Puig-Reig per conèixer com funcionava una colònia tèxtil, tant des de la vessant social i obrera, com des de la vessant més tecnològica.

Us deixem algunes imatges recull de tot el que han donat de sí aquestes Jornades. I us recordem que tot plegat ha estat l’inici d’un treball de recerca sobre el patrimoni industrial i obrer de Ripollet, que ha de culminar en la producció d’una futura exposició. Esperem comptar amb la vostra col·laboració!

Taula rodona Treball-Poble-Patrimoni

20151021_195430

Manuel Delgado en la seva intervenció

20151021_211623

Amics del Teatre recitant “La fàbrica”

La visita a la colònia Vidal

Altres activitats

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *