Localització dels titulars dels Papers de Salamanca

Avui des del CIP ens fem ressò d’una informació que ens han facilitat des de l’Arxiu Municipal. Es tracta de la campanya “Ajudans a localitzar els titulars legítims dels Papers de Salamanca”, engegada per l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Aquesta iniciativa pretén trobar els titulars de documents confiscats a Catalunya durant la Guerra Civil espanyola, a particulars i empreses.

La Lei 21/2005, de 17 de novembre, de restitució a la Generalitat de Catalunya dels documents confiscats amb motiu de la Guerra Civil custodiats a l’Arxiu General de la Guerra Civil Espanyola i de creació del Centre Documental de la Memòria Històrica, preveu que els documents siguin restituïts als descendents legítims per raó de reparació moral i de justícia. El Departament de Cultura, a través de l’Arxiu Nacional de Catalunya, està treballant des de fa uns mesos en la localització d’aquests descendents però encara hi ha més d’un centenar de casos dels quals no s’ha detectat cap descendent. Per aquest motiu s’ha publicat un llistat de persones encara no localitzades de les quals es conserva documentació, així com un correu electrònic i un telèfon de contacte per aquells que puguin ajudar en aquesta recerca.

Us deixem un link amb la informació ampliada: papers de salamanca

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *