La llegenda de Sant Jordi!

Ahir vam inaugurar el nostre primer “Berenar de Llegenda” amb la llegenda de sant Jordi. Vam ser poquets, però la Xisca Lliteres, historiadora de l’art d’Arqueonet, i especialitzada en època medieval, ens va oferir una interessantíssima xerrada sobre aquesta tradició que considerem tan nostra.

A través d’imatges i documents, ens vam assabentar que sant Jordi, a qui s’acostuma a representar com un cavaller medieval, va ser en realitat un soldat romà de Capadòcia (l’actual Turquia) que va ser màrtir i més tard cristià. És un sant molt popular i la seva veneració s’extén més enllà d’Europa, en religions africanes i també musulmanes on es conegut com Mar Giries o bé Al-Khader. També vam parlar del drac i de la seva simbologia com a Satanàs, com a maldat.

A través d’una extensa mostra iconogràfica vam observar com alguns elements com el drac o la llança ja són presents en cultures tan antigues com l’Egípcia i com, en totes elles, es simbolitza la derrota del bé sobre el mal.

També vam parlar del perquè la rosa de sant Jordi porta una espiga, ja que aquest sant és també protector de l’agricultura.

Tot plegat, acompanyat d’un petit refrigeri que va contribuir a fer l’estona encara més agradable.

Us mantindrem informarts del proper Berenar amb llegenda que tractarà de la llegenda de Tuthankamon! No us el podeu perdre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *