Sant Jordi als Berenars amb Llegenda!

Ens fa molta il·lusió explicar-vos que el proper dimarts dia 21 d’abril inaugurem un nou programa de patrimoni, que aquest cop adrecem als adults: Els berenars amb llegenda!!!,

Quantes vegades hem escoltat històries de fets, de personatges, de llocs, d’éssers mitològics o d’edificis que ens han meravellat, però dels quals desconeixem fins a quin punt són o no veritat? Segurament tinguin una part de realitat històrica, o no…, però el cert és que formen part de la nostra cultura i imaginari popular.

Us proposem venir a descobrir diverses llegendes tot fent un berenar. Un espai informal on podrem parlar de coses formals.

La primera llegenda serà “La llegenda de Sant Jordi”.

La llegenda de Sant Jordi és una de les més populars, no tant sols a Catalunya, sinó arreu. Però… què en sabem en realitat d’aquesta llegenda? Fins a on podem rastrejar els seus orígens? D’on prové i què significa en realitat la seva iconografia? Va arribar a existir mai Sant Jordi??

Aquestes i altres preguntes seran les que ens plantejarem al llarg d’aquesta xerrada que ens acostarà a la realitat del mite, sense que per això desmereixi una de les nostres més belles llegendes i més boniques tradicions.

La_tomba_di_San_Giorgio_(Lod,_Israele)_03

Les places són limitades així que us recomanem que us inscriviu abans. Aprofitem per deixar-vos l’enllaç amb la resta d’activitats a Ripollet per aquest sant Jordi 2015!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *