Arxiu mensual: març de 2019

VISITA ESCOLA SANT GABRIEL. P-5

Taller ¨El món de Joan Miró¨.

Aquest matí els alumnes de P-5 de l’escola Sant Gabriel han visitat el CIP Molí d’en Rata per tal de conèixer la figura de Joan Miró. Han conegut les seves obres més importants així com els símbols i elements que feia servir. Han acabat fent un taller pràctic i s’ho han passat d’allò més bé.

ITINERARI PEL NUCLI ANTIC DE RIPOLLET. ESCOLA ENRIC TATCHÉ. 4T

Itinerari pel nucli antic de Ripollet.

Els alumnes de 4t de primària han realitzat durant tres matins l’itinerari pel nucli antic de Ripollet. La torre Calvet, la baixada dels Corbs o l’esglèsia, entre d’altres, són punts de l’itinerari on han fet parades per tal de conèixer la seva història.

 

ITINERARI PEL NUCLI ANTIC DE RIPOLLET. CPNL RIPOLLET NIVELL BÀSIC

Itinerari pel nucli antic de Ripollet.

Aquesta tarda, una quincena d’alumnes del nivell bàsic de l’oficina de català de Ripollet, han fet la passejada per la zona antiga del poble per tal de conèixer part de la història i anècdotes sobre diferents llocs que la nostra monitora els ha explicat. Segur que han après un munt de coses interessants.

VISITA ESCOLA J.M GINESTA. P4

Taller ¨El món de Pablo Picasso¨.

Avui dimarts han estat els alumnes de P-4 de l’escola Ginesta els que han estat fent el taller sobre Picasso. Al igual que els seus companys han conegut qui va ser aquest pintor, algunes de les seves obres més importants i han fet un taller utilitzant diferents tipus de tècniques plàstiques.

VISITA ESCOLA J.M GINESTA. P3

Taller ¨El món de Pablo Picasso¨.

Hem començat la setmana amb la visita dels més petits de l’escola Ginesta. Els nostres monitors els han explicat qui va ser Picasso i han conegut algunes de les seves obres. Han acabat fent un taller amb la figura de Jacqueline, musa de l’artista.

VISITA ESCOLA ALPES. L’HOSPITALET DE LL. P3-P4-P5

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Per acabar la setmana, avui divendres ens han visitat 53 alumnes i les seves mestres de l’escola Alpes de l’Hospitalet de Llobregat. Tot i ser ben petits, han aprés un munt de coses. La nostra Espigueta els hi ha explicat com funcionava un molí fins arribar a tenir el blat per poder fer un pastís, han conegut el mill, la civada o el blat de moro entre d’altres cereals i per acabat han fet el seu pa com si fossin grans forners.

 

VISITA ESCOLA GASSÓ I VIDAL. 4T

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Avui ha estat el grup de quart del Gassó els que han visitat el molí. Igual que ahir els seus companys, han conegut la història del molí i han parlat dels diferents tipus d’energies, donant relevància a la utilitzada en el molí: l’energia hidràulica. A la part de dalt han parlat de cereals i del pa com aliment universal. Un cop més, el taller de pa ha estat el moment més divertit del matí.

 

VISITA ESCOLA GASSÓ I VIDAL. 3R

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Aquest matí els alumnes de tercer del Gassó han visitat el Molí d’en Rata per conèixer com era un molí fariner i com es vivia antigament sense llum, aigua i totes les tecnologies de les que avui dia disposen. També han parlat dels diferents tipus de pa i cereals i han acabat l’activitat fent el seu propi pa.

VISITA ESCOLA FEDAC RIPOLLET. P-5

Taller ¨El món de Kandinsky¨.

Tal com us deiem, mentre els alumnes de 3r estaven a una sala, a l’altre tenien els de P-5. Al igual que els seus companys, s’han familiaritzat amb l’artista, la seva obra, les diferents tècniques i els diferents colors que utilitzava. Han relacionat les figures geomètriques amb els colors per, finalment, fer la seva pròpia pintura.

VISITA ESCOLA FEDAC RIPOLLET. 3R

Taller ¨El món de Kandinsky¨

Aquest matí ens han visitat dos grups de l’escola Fedac. Mentre a una sala estaven els alumnes de P-5 a l’altre tenien als de 3r. Tots dos han escollit el taller sobre Kandinsky. Els més grans han identificat algunes de les obres més rellevants de l’autor i han relacionat les figures geomètriques  amb els colors de les obres per poder entendre l’efecte que tenen en l’estat d’ànim de les persones. Per acabar han realitzat la seva pròpia obra amb les formes i colors que utilitzava Kandinsky habitualment.