Arxiu mensual: febrer de 2019

CARNAVAL BESTIAL 2019!!

Us deixem el cartell amb els horaris de les activitats d’aquesta tarda. No us perdeu la presentació del nou Cabraboc de Ripollet que donarà el tret de sortida al carnaval d’enguany!!

 

I pel que fa al cap de setmana, us hi esperem divendres a la Plaça del Molí amb el Carnaval Infantil, dissabte a la tarda amb la ja tradicional Rua de Carnaval i pels més joves el ball de Carnaval al Pavelló Joan Creus a partir de les 23:30h.

 

JUGA AMB LA HISTÒRIA. FEBRER 2019

PANS VIATGERS!!

Aquí podeu veure que bé s’ho van passar!!

ITINERARI PEL NUCLI ANTIC DE RIPOLLET. ESCOLA SANT GABRIEL. 3R

Itinerari pèl nucli antic de Ripollet.

Aquest matí els alumnes de tercer de primària de l’escola Sant Gabriel han realizat l’itinerari per conèixer les zones més antigues del poble i la seva història. Visitant l’esglèsia, l’antic ajuntament, la xemeneia de Can Calvet o alguns del carrers més antics han pogut fer-se una idea de com era el Ripollet d’abans.

VISITA ESCOLA ANSELM CLAVÉ. 1R

Taller ¨El món d’Antoni Gaudí¨.

Aquest matí els 52 alumnes de primer de l’ecola Anselm Clavé han estat al CIP Molí d’en Rata realitzant el taller sobre Gaudí. Mitjançant un conte han conegut coses de la vida i obra de l’artista. La Casa Batlló ha esta la protagonista per poder conèixer elements estructurals i estètics i la simbologia utilitzada en les seves obres. Han acabat pintant el seu propi dibuix utilitzant textures de sorres.

VISITA ESCOLA FEDAC RIPOLLET. 2N

Taller ¨El món de Salvador Espriu¨.

Per acabar la setmana ens ha visitat el grup de segon de l’escola FEDAC Ripollet per fer el taller ¨El món de Salvador Espriu¨. Els hi han explicat què és un escriptor així com el valor que tenen les paraules per poder expressar els sentiments i com la llengua és una eina de socialització que serveix per comunicar idees i relacionar-se amb els altres.

VISITA ESCOLA FEDAC RIPOLLET. 5È

Taller ¨1714. Viure llires o morir¨

Els alumnes de cinquè de l’escola FEDAC Ripollet han estat aquest matí fent el taller ¨1714. Viure lliures o morir¨. Entre d’altres coses han aprés els trets fonamentals del setge de Barcelona en 1714, la dificultat de governar una ciutat en aquestes condicions així com les situacions que provoca una guerra en la població civil.

VISITA ESCOLA FRANCESC ESCURSELL. 5È

Taller ¨Les cases al llarg dels temps¨

Entre ahir i avui ens han visitat els tres cursos de cinquè de primària de l’escola Francesc Escursell. En aquesta ocasió també han fet, com altres cursos de la mateixa escola, el taller ¨Les cases al llarg del temps¨. Han conegut els diferents sistemes constructius i decoratius per veure l’evolució dels hàbitats i diferenciar les diferents èpoques. En grups han treballat les diferents maquetes i han acabat exposant les conclusions a la resta de companys.

 

VISITA ESCOLA FEDAC RIPOLLET. 5È-6È

Taller ¨Salvador Dalí: l’artista¨ i ¨El món de Pablo Picasso¨.

Per acabar la setmana ens han visitat el grup de cinquè de l’escola FEDAC Ripollet per fer el taller ¨Salvador Dalí: l’artista¨ i el de sisè per fer el de ¨El món de Pablo Picasso¨. Els primers han conegut una mica com era l’artista, les seves manies i la seva obra, han treballat part de l’univers Dalí i han acabat creant la seva pròpia obra. Els de sisè han conegut les diverses etapes del pintor junt al seu compromís cívic i ètic envers la comunitat. Han treballat el collage, una de les vessants de l’obra de Picasso. Ha estat un matí ben engrescador on han aprés moltes coses.

 

VISITA ESCOLA FRANCESC ESCURSELL. 3R

Taller ¨Les cases al llarg dels temps¨.

Aquest matí els dos grups de tercer de l’escola Francesc Escursell han estat fent el taller ¨Les cases al llarg dels temps¨. Mitjançant les maquetes d’una cabana del neolític, una casa romana, un mas medieval i una casa actual han diferenciat les seves parts i estructures així com la decoració i els sistemes constructius que els han ajudat a conèixer com eren les persones que vivien a cada època.