Arxiu mensual: març de 2018

JUGA AMB LA HISTÒRIA: EL GRAN DINAR

El taller familiar del gran dinar va ser tot un èxit!

En aquest taller vam aprendre l’etiqueta i els costums culinaris del segle XIX  de les diferents classes socials de la manera més divertida!

Tots vam formar part de la representació!

 

VISITA ESCOLA BANÚS DE SANTA COLOMA DE GRAMENET. 1R I 2N

Visita-taller al Molí d’en Rata

Aquest matí, 51 alumnes de primer i segon de l’escola Banús de Santa Coloma de Gramenet han tornat a visitar el nostre molí. Les nostres monitores els hi han ensenyat com funcionava un molí fariner, com es vivia al segle XIX i XX mostrant-li la cuina i els estris que s’utilitzaven i han conegut els diversos cereals i com el pa és molt important per l’alimentació en tots els països del món i n’hi ha de molts tipus.

TALLER JUGA AMB LA HISTÒRIA

El diumenge 18 de març a les 12h, vine al CIP a fer el taller del Juga amb la Història “La bruixeta remeiera”.

La mestressa del molí és una bruixeta remeiera! Un taller teatralitzat on la mestressa del molí d’en Rata ens ensenyarà alguns dels remeis casolans que li van ensenyar els seus avis!

No perdeu l’oportunitat que els més petits reconeguin el valor curatiu d’algunes plantes, llegums o llavors per alleujar dolors com alguns mals de panxa.

Reserva la teva plaça! T’esperem!

 

La bruixeta remeiera!

Cartell juga amb la història

VISITA ESCOLA FEDAC. 4T

Taller ¨El món de kandinsky¨

Els alumnes de quart de primària de l’escola FEDAC Ripollet han estat aquest matí realitzant el taller sobre Kandinsky. Han treballat sobre la seva obra, la influència de les formes i els colors així com algunes de les tècniques que utilitzava.

VISITA ESCOLA TATCHÉ. 5È

Taller ¨El món dels Ibers¨.

Entre ahir i avui, els alumnes de cinquè de primària de l’escola Enric Tatché han realitzat el taller sobre els ibers per tal de conèixer més la seva forma de vida. Han identificat les diferents tribus ibèriques, elemenst arqueològics, han analitzat el sistema d’enterrament que utilitzaven o fins i tot, l’impacte que va tenir la romanització sobre el poble iber. Mitjançant maquetes i reproducions d’elements de l’època han treballat les principals activitats econòmiques així com la seva forma de vida.

 

 

VISITA ESCOLA JOSEP CARNER DE BADALONA. 1R-2N

 

Visita-taller al Molí d’en Rata

Avui ens han visitat 91 alumnes de primer i segon de l’escola Josep Carner de Badalona. Aquesta és altre de les escoles que ens visiten habitualment. Conèixer un antic molí fariner, perquè s’ utilitzava, com es vivia al segle passat sense llum, ni telèfon o televisió, són coses que han aprés avui. També han conegut diversos tipus de cereals i la seva utilització i com el pa forma part de l’alimentació arreu del món. Amb el taller de pa, on han gaudit moltíssim, hem completat la visita.

 

VISITA ESCOLA FEDAC. 3R

Taller ¨El món de Kandinsky¨.

Ëls alumnes de 3r de primària de l’escola FEDAC han estat aquest matí fent un taller sobre Kandinsky. Han identificat les seves obres més representatives així com el seu llenguatge característic i els han explicat la teoria de l’artista per entendre quin efecte tenen les formes i els colors en l’estat d’ànims de les persones. Seguint les tècniques i idees, cada alumne ha fet la seva pròpia obra.

VISITA ESCOLA RAMON CASAS, BARCELONA. 1R

Visita al Molí d’en Rata

Avui, per acabar la setmana, han vingut a visitar el nostre molí els alumnes de primer de l’escola Ramon Casas de Barcelona. No és la primera vegada que aquesta escola ens visita i torna perquè els seus alumnes puguin conèixer com funcionava un molí fariner i coneguin part de la història no gaire llunyana i a la vegada desconeguda per ells. La part pràctica, amb el taller de pa, és sense dubte on més gaudeixen els nens.

VISITA ESCOLA FEDAC. 4T

Taller ¨La geografia de Catalunya¨.

Els alumnes de 4t de primària de l’escola FEDAC ens han visitat aquest matí per fer aquest  taller relacionat amb l’assignatura de socials. Organitzats en grups i mitjançant maquetes i plànols han treballat sobre les diferents zones geomorfològiques de Catalunya: el litoral, la depressió central i la regió pirenaica. El nostre monitor, Fran, s’ha adaptat perfectament al grup fent quasi tot el taller en anglès, llengua que utilitzen habitualment a l’escola per l’assignatura de socials.