Arxiu mensual: gener de 2018

VISITA ESCOLA FEDAC RIPOLLET. 4T

El món de Pablo Picasso.

Aquest matí han estat els alumnes de 4t de primària del FEDAC els que han vingut per conèixer la figura de Picasso i la seva obra com agent social. Han fet un repàs a les diferents etapes de l’artista i amb l’ajut de material gràfic relacionat amb el collage, han manipulat i construït algunes de les principals obres dins d’aquesta vessant. Han fet una sèrie de fitxes per completar el seu aprenentatge i han fet una part pràctica per desenvolupar la seva expressivitat artística.

Us deixem el vídeo que ha fet l’escola!!

JUGA AMB LA HISTÒRIA: LA LLEGENDA DEL CABRABOC

El taller familiar sobre la llegenda del Cabraboc va ser el punt de partida del supercarnaval!

En aquest taller vam conèixer la llegenda del Cabraboc de Ripollet i vam poder fabricar un “espantaferes” per tal de deslliurar-nos d’aquest faune. A més a més, tots nosaltres vam acabar ballant el Tio frescó per celebrar que ben aviat començarà el supercarnaval de Ripollet!

 

II GIMCANA FOTOGRÀFICA. RIPOLLET, UN PASSEIG EN EL TEMPS

Diumenge es va inaugurar al Cip Molí d’en Rata, l’exposició “II Gimcana fotogràfica-Ripollet. Un passeig en el temps” amb la presència de membres de l’associació. També vam comptar amb l’assistència del regidor de Patrimoni i Memòria Històrica David Fontanals i Joan Serrano com a un dels autors de les fotografies que van servir de referència per fer la gimcana.

Una exposició que, com ha expressat el Regidor David Fontanals, té una gran importancia, ja que, la mirada al passat, sense perdre de vista el present, és l’eina que ens ha de servir per reflexionar sobre el futur. A més a més, cal remarcar l’esforç de sociabilitzar la fotografia per tal que la societat pugui gaudir-ne.

L’exposició és una mostra de diferents llocs de Ripollet veient l’abans i l’ara. Estarà temporalment al CIP per poder-la visitar.

 

 

VISITA ESCOLA ESCURSELL. 2N

El món de Vincent Van Gogh.

Ahir i avui ens han visitat els alumnes de segon de primària de l’escola Escursell per conèixer al gran pintor Vincent Van Gogh i la seva obra. Mitjançant material gràfic reproduint les seves principals obres, han treballat aspectes relacionats amb la temàtica, colors, tècniques, etc, utilitzats per l’autor i per acabar han fet una reproducció d’una de les seves obres.

VISITA ESCOLA GASSÓ I VIDAL. 5È i 6È

Joan Miró, l’artista!!

Els alumnes de cinquè i sisè de l’escola Gassó han estant fent avui i dimecres passat, el taller sobre Miró. Han parlat de la vida del pintor i l’han situat al seu temps. Han visualitzat algunes de les seves obres més representatives per tal de reconèixer els períodes bàsics de la seva trajectòria i han treballat la temàtica, els colors i símbols per acabar fent la seva particular obra.

VISITA ESCOLA SANT GABRIEL. 3R I 4T

El món de Pablo Picasso

Els alumnes de tercer i quart han començat la setmana realitzant aquest taller sobre Picasso. Han conegut la seva figura i la seva obra com agent social. Amb l’ajut de material gràfic relacionat amb el collage, han manipulat i construït algunes de les seves obres.

VISITA ESCOLA ESCURSELL I BARTALOT. 1R

Què és una casa?

Dimarts passat i avui divendres, els alumnes de primer de l’escola Escursell, mitjançant diferents maquetes han conegut diferents tipus de cases: una cabana, una casa romana, una casa de pagès i una casa urbana. Han analitzat les seves parts, estructura i materials i han vist la funcionalitat de cadascun dels espais de la casa.

LA LLEGENDA DEL CABRABOC ARRIBA AL CIP

Resultado de imagen de cabrabocAquest diumenge 28 de gener a les 12h, vine al CIP a fer el taller del Juga amb la Història per conèixer la llegenda del Cabraboc!!

El Cabraboc és un faune, meitat persona i meitat cabra/boc, que passeja pels boscos i és un xic entremaliat. A la nostra ciutat és molt important, ja que forma part del bestiari popular i de La Llegenda del Vell i la Vella de Carnestoltes.

No t’ho perdis! Vine a descobrir l’origen tant misteriós del rei del Carnaval!

Si vols més informació sobre la llegenda del Cabraboc, pots trobar-la en: http://cipmolidenrata.ripollet.cat/wordpress/?p=584