Arxiu mensual: maig de 2017

Juga amb la hª de maig: Jackson Pollock i l’art painting

Aquest diumenge hem realitzat l’últim taller del programa familiar ¨Juga amb la història¨que portem a terme des de l’àrea de patrimoni. En aquesta ocasió, el taller ha estat ¨Jackson Pollock i l’art painting¨. Els nens han experimentat aquesta manera de pintar que consisteix en deixar caure la pintura a l’atzar i de forma espontània sobre un quadre en blanc.

VISITA DELS ALUMNES DE 3R DE L’ESCOLA GINESTA

Els alumnes de tercer de primària de l’escola Ginesta han visitat dimecres i dijous el Molí d’en Rata. Una vegada més, la part en que realitzen el taller de pa és la que més els hi agrada tot i que, la part en que aprenen la història del molí, com es vivia antigament o els diferents tipus de cereals que hi ha, també desperta molta curiositat en ells.

VISITA DE 2N D’ESO DE L’ESCOLA FEDAC RIPOLLET

Els 32 alumnes de 2n de la ESO del Fedac Ripollet ens han visitat aquest matí per fer la visita a l’exposició ¨Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica¨. Han conegut de ma del nostre monitor, la importància de les rajoles al patrimoni arquitectònic tant a Catalunya com a Ripollet i utilitzant el treball previ que ja havien fet a classe, preparant els dissenys, han fet la seva pròpia rajola.

El Dia Internacional dels Museus i les Nits de Música arriben al CIP

Aquest cap de setmana arriba al CIP Molí d’en Rata carregat d’activitats per totes les edats que no us podeu perdre!!!

Enguany, dedicarem el Dia Internacional dels Museus i les nits de música al Modernisme, corrent artística i de pensament que va destacar a Catalunya i que ens ha deixat moltes obres d’art úniques en múltiples àmbits: arquitectura, literatura, pintura, escultura…etc.

El Divendres 19 de maig pel matí, gaudirem d’una visita a la fàbrica de Mosaics Martí, una de les poques que queden que realitzin mosaic hidràulic artesanal i per la tarda a partir de les 19h, podeu vindre al CIP a realitzar una visita guiada a l’exposició itinerant “Catifes de ciment. El món de la Rajola hidràulica” que tenim actualment al nostre centre i després, no us perdeu les Nits de Música amb la col·laboració d’Amics del Teatre i l’actuació de la Societat Coral “El Vallès” on podreu escoltar les obres de Wagner, Albéniz i també de Clavé, Granados i cançons populars d’època.

El Dissabte 20 de maig per la tarda, tenim preparat, per una banda, un itinerari pel Ripollet Modernista, on descobrireu nous elements arquitectònics i decoratius locals i per l’altra, al CIP Molí d’en Rata fem jornada de portes obertes i una visita teatralitzada al Molí amb un taller de pa familiar.

El diumenge 21 pel matí, podeu fer una visita al Molí d’en Rata, així com una visita guiada a l’exposició de Catifes de Ciment amb el taller “Dissenya la teva pròpia Rajola Modernista!” on els nens junt les seves famílies podeu crear el vostre propi disseny de rajola hidràulica.

I per últim, no us perdeu la presentació de la Joia del Museu on podeu descobrir la paleta del pintor Andreu Solà i les medalles que va aconseguir per les seves obres d’art en esdeveniments tant importants com l’Exposició Universal de Barcelona de 1888.

US HI ESPEREM!!

dim2017

VISITA DE 1R DE L’ESCOLA GASSÓ I VIDAL

Els alumnes de primer de l’escola Gassó i Vidal ens han visitat aquest dimarts. La seva escola ha fet durant aquest curs, un treball molt important sobre el nostre municipi i en aquesta ocasió han visitat l’exposició ¨Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica¨per veure com aquest element arquitectònic del modernisme,  està present a vàries cases de Ripollet.

TREBALLS SOBRE RIPOLLET REALITZATS A L’ESCOLA GASSÓ I VIDAL

Els alumnes de l’escola Gassó i Vidal durant aquest curs han realitzat diferents treballs relacionats amb Ripollet i la seva història. Aquest matí, ens hem passat a fer una ullada ja que ens han visitat en vàries ocasions per realitzar algunes de les activitats que oferim al CIP Molí d’en Rata relacionades amb el nostre poble o personatges reconeguts. Han fet un gran treball i ens ha agradat molt. Moltes felicitats!!

VISITA DELS ALUMNES DE 3R DE L’ESCOLA FRANCESC ESCURSELL

Dimarts i dimecres han passat pel Molí d’en Rata els nens de tercer de primària de l’escola Escursell per tal d’apropar-se a part de l’història del poble. Els hem explicat qui vivia i com al molí, com funcionava i els hem parlat de cereals i pa, aliment universal. Han fet el taller de pa i s’ho han passat d’allò més bé.

VISITA DELS ALUMNES DE 3R I 4T DE PRIMÀRIA DE L’ESCOLA SAGRADA FAMÍLIA DE BCN

Aquest matí, ens han tornat a visitar els alumnes de l’Escola Sagrada Família de Barcelona. Ens han vingut a veure en tren i han gaudit molt de la nostra activitat. En aquesta ocasió han optat per realitzar dos tallers diferents. Els alumnes de 3r han fet ¨Decora el teu molí¨utilitzant diferents cereals i colors i els de 4t han fet ¨Fem pa¨, donant forma a la massa i fent la seva pròpia amb la farina, aigua, sal i llevat.

VISITA DELS ALUMNES DE 6È DE PRIMÀRIA DE L’ESCOLA FEDAC

Avui els alumnes de 6è de primària de l’escola Fedac han estat visitant el Molí d’en Rata. Han conegut la seva història i han parlat dels diferents tipus d’energies. Així, han après com el molí utilitzava l’energia hidràulica per funcionar.

A més, han descobert un munt de cereals i pans del món a l’exposició ¨El pa de la diversitat¨situada a la segona planta del molí.