Arxiu mensual: octubre de 2016

JUGA AMB LA HISTÒRIA OCTUBRE:LA MALEDICCIÓ DE LA MÒMIA

Aquest diumenge passat 25 nens i nenes van omplir les sales del CIP Molí d’en Rata per tal de participar al primer taller familiar del Juga amb la Història d’aquest curs. Com estem molt a prop de Tots Sants, vam voler que aquest taller tingués a veure amb aquestes dates i per això es va explicar com es feien les mòmies, força recurrents per Halloween i d’on provenien, així com algunes malediccions relacionades amb elles. Per acabar, els assistents van poder convertir-se en mòmia i van  passar una estona molt divertida.

El proper taller serà el 27 de novembre i girarà entorn l’arqueologia.

VISITA ESCOLA FEDAC. 1R D’ESO

Avui, 30 alumnes de 1r d’ESO de l’escola Fedac han estant realitzant el taller de pre-història ¨La màgia de les pintures rupestres¨. Han confeccionat el seu propi pinzell, amb oli i pigments han creat els seus propis colors i han acabant dibuixant bisons i caçadors com feien els nostres avantpassats. Han gaudit molt de l’experiència.

COMENCEM UN NOU CURS DEL JUGA AMB LA HISTÒRIA

El Centre d’Interpretació del Patrimoni (CIP) Molí d’en Rata dona el tret de sortida aquest diumenge a un nou curs dels tallers Juga amb la Història. Es tracta d’un programa que organitza la regidoria de Patrimoni des de fa uns anys els últims diumenges de cada mes amb l’objectiu de potenciar el coneixement del patrimoni, la història i l’art de manera lúdica i divertida, i adreçat específicament a un públic familiar.

Aquest curs hi hauran 7 tallers, el primer serà el 23 d’octubre i fins el 28 de maig que es farà el darrer. Es tractaran temàtiques tan diferents com: l’arqueologia, el món celta amb Astèric i Obèlix, l’art painting de Jackson Pollock i l’arqueogastronomia. A més, coincidint amb la festa del Carnaval, el CIP té previst fer un taller sobre la llegenda del Cabraboc.

El taller d’aquest diumenge girarà entorn ‘la maledicció de la mòmia’. Aprendrem d’on venen les mòmies i les històries misterioses que les envolten. Els més agosarats podran fins i tot convertir-se en una. L’activitat serà a les 12 hores. Podeu fer les inscripcions el mateix dia i durant aquesta setmana a molidenrata@ripollet.cat o bé al telèfon 93 594 60 57.

El curs passat van passar pels tallers Juga amb la Història prop de 400 persones. Des de la regidoria de patrimoni la valoració és molt positiva perquè és una manera d’apropar les famílies als museus i fomentar el respecte envers el patrimoni des de ben petits. Alhora aquests tallers permeten a les famílies compartir espais d’aprenentatge. El repte ara és arribar a aquelles famílies que encara no coneixen el Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata.

cartell_1 cartell_2

VISITA ESCOLA BELLAVISTA-JOAN CAMPS, LES FRANQUESES DEL VALLÈS

Aquest matí hem inaugurat el nou curs 2016-17 amb la visita de 43 nens i nenes de segon curs de l’escola Bellavista de les Franqueses del Vallès que ja són uns habituals al nostre Molí d’en Rata. Un cop més han conegut com funciona un molí hidràulic, com es vivia al segle XIX i han parlat de cereals i dels diferents tipus de pa arreu del món. Per acabar han realitzat el taller de pa i s’han convertit en autèntics forners.

INAUGURACIÓ AL CIP EXPOSICIÓ ACCIÓ FOTOGRÀFICA

Diumenge es va inaugurar al Cip Molí d’en Rata, l’exposició “I Gimcana fotogràfica-Ripollet. Un passeig en el temps” amb la presència de membres de l’associació. També vam comptar amb l’assistència del regidor de Patrimoni i Memòria Històrica David Fontanals, Joan Mimó i Joan Serrano com a autors de les fotografies que van servir de referència per fer la gimcana. L’exposició és una mostra de diferents llocs de Ripollet veient l’abans i l’ara. Estarà temporalment al CIP per poder-la visitar.

Primera gimcana fotogràfica. Inauguració 23/10/2016

Inauguració de l’exposició “Ripollet, un passeig en el temps” d’Acció Fotogràfica