Arxiu mensual: febrer de 2016

VISITA CNL VALLÈS OCCIDENTAL 3

Una quarentena de membres del Consorci per a la Normalització Lingüística de l’àrea del Vallès Occidental han realitzat una visita al Molí d’en Rata. Dins del programa ¨Divendres a pagès¨que estan portant a terme, el conèixer un molí fariner del segle XIX, veure’l funcionar, així com la exposició ¨El pa de la diversitat¨que parla de cereals i del pa com aliment universal, han decidit que sigui un dels llocs seleccionats per visitar.

Les figuretes de pa protagonistes del taller Juga amb la Història de febrer

El Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata organitza aquest diumenge 28 de febrer un nou taller Juga amb la Història. Sota el títol ‘Personetes de pa’ coneixerem la història d’aquest aliment tan important en el desenvolupament dels humans.

Al llarg del temps, homes i dones han fet pans de formes humanes amb la intenció de fer màgia, curar malalties o fer ofrenes als déus i deesses. Es diuen exvots. Al nostre taller farem diverses figuretes i aprendrem a fer quins pans de forma humana s’han fet al mon al llarg de la història i perquè.

L’objectiu dels tallers Juga amb la Història és passar una bona estona en família mentre ens aproximem a diferents àmbits de la història d’una manera lúdica, entretinguda, però alhora educativa.

L’activitat serà a les 12 hores. Podeu fer les inscripcions el mateix dia i durant aquesta setmana a molidenrata@ripollet.cat o bé al telèfon 93 594 60 57.

VISITA DE L’ESCOLA CIRERA DE MATARÓ. 3R I 4T

Aquest matí ens han visitat 77 nens i nenes de tercer i quart de primària de l’escola Cirera de Mataró. Aquesta escola, desde l’assignatura de medi, fa uns anys que ens visita ja que els seus alumnes poden conèixer com funcionava un molí fariner i com es vivia ara fa un segle. Com sempre, la part pràctica de l’activitat en la que fan el seu propi pa, és de la que més gaudeixen.

 

 

DSC04335

VISITA ESCOLA FEDAC. P-5

Aquest matí els 27 nens de P-5 de l’escola Roser han vingut a conèixer el nostre molí i a fer la màscara de rateta. Han passat un matí divertit aprenent un munt de coses.

VISITA ESCOLA GASSÓ. P-5

Avui ens han visitat els alumnes de P-5 de l’escola Gassó i Vidal. Han conegut el molí, l’espigueta i per acabar han fet la seva màscara de rateta.

Una aproximació a l’art de Piet Mondrian

Aquest matí ens han visitat els nens i nenes de P-5 de l’escola FEDAC-Mare de Déu del Roser de Ripollet. Han vingut al Cip Molí d’en Rata a fer el taller d’art modern i contemporani ¨Piet Mondrian¨. Mitjançant una presentació, els alumnes han pogut conèixer qui va ser aquest artista i la concepció que tenia sobre l’art com una representació de la línea recta i els colors purs. Va ser un dels grans defensors de la pintura abstracta.

SEMBAZURU, UN TALLER DE PAPIROFLÈXIA AL JUGA AMB LA HISTÒRIA DE GENER

El taller familiar Juga amb la Història de l’últim diumenge de gener al CiP Molí d’en Rata va ser tot un èxit. Hem realitzat un taller de papiroflèxia aprofitant la celebració del Dia Mundial de la Pau. Hem conegut la història de la Sadako, una nena japonesa que, malalta per la radiació de la bomba atómica d´Hiroshima, va començar a fer mil grues de paper confiant en curar-se però, a més, volia també que servís per tenir un món en pau, sense guerres. Malauradament no ho va aconseguir però els seus amics en van fer milers i per això es van convertir en un símbol de pau al món.