Arxiu mensual: juliol de 2015

La Festa Major al Molí d’en Rata

Marxem de vacances, però abans us volem oferir la informació d’aquelles activitats que organitzem des del CIP per la Festa Major.

DISSABTE

– A les 10.00. Itinerari Els inicis del creixement de Ripollet. Passejarem pels carrers del nucli antic de Ripollet i observarem la trama urbana, parlarem de com es va anar desenvolupant al llarg dels segles, de la importància de la Sagrera, dels encreuaments de camins, dels mercats,  i us explicarem algunes històries curioses com la de Guillem de Ripollet.

Si hi voleu participar és important que ens aviseu prèviament al correu electrònic del CIP molidenrata@ripollet.cat

DIUMENGE

– De 10.00 a 14.00 Portes Obertes al CIP i al Molí d’en Rata

– A les 10.30. Visita guiada al Molí d’en Rata

– De 11.30 a 13.30 Jocs Tradicionals i la visita d’una convidada molt especial, la Ratona Ona de la Biblioteca visitarà el Molí d’en Rata i ens ensenyarà els seus contes.

–  A les 12.00 Tast de cava. Cal inscripció prèvia al 93594 60 57 o bé a molidenrata@ripollet.cat. En cas que la demanda superi l’oferta, realitzarem un sorteig públic al Centre Cultural.

DILLUNS

– De 10.00 a 14.00 Portes Obertes al CIP i al Molí d’en Rata, amb visites guiades al moli i a l’exposició “Les riuades de 1962”.

Us deixem l’enllaç del programa sencer de la Festa Major 2015. Ens veiem a la tornada i aprofitem per desitjar-vos un molt bon estiu!!!

 

 

Localització dels titulars dels Papers de Salamanca

Avui des del CIP ens fem ressò d’una informació que ens han facilitat des de l’Arxiu Municipal. Es tracta de la campanya “Ajudans a localitzar els titulars legítims dels Papers de Salamanca”, engegada per l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Aquesta iniciativa pretén trobar els titulars de documents confiscats a Catalunya durant la Guerra Civil espanyola, a particulars i empreses.

La Lei 21/2005, de 17 de novembre, de restitució a la Generalitat de Catalunya dels documents confiscats amb motiu de la Guerra Civil custodiats a l’Arxiu General de la Guerra Civil Espanyola i de creació del Centre Documental de la Memòria Històrica, preveu que els documents siguin restituïts als descendents legítims per raó de reparació moral i de justícia. El Departament de Cultura, a través de l’Arxiu Nacional de Catalunya, està treballant des de fa uns mesos en la localització d’aquests descendents però encara hi ha més d’un centenar de casos dels quals no s’ha detectat cap descendent. Per aquest motiu s’ha publicat un llistat de persones encara no localitzades de les quals es conserva documentació, així com un correu electrònic i un telèfon de contacte per aquells que puguin ajudar en aquesta recerca.

Us deixem un link amb la informació ampliada: papers de salamanca