Arxiu mensual: juny de 2015

VISITA ESCOLA ROSER (FEDAC).4ART

Els alumnes de 4art de l’escola Roser (Fedac Ripollet) han realitzat el taller del món antic ¨Mosaics romans¨. Els patricis decoraven les seves cases amb luxosos mosaics representant tant motius geomètrics com complicades escenes mitològiques. Estaven formats per petites tessel·les de pedra calcària, vidre o ceràmica que l’artista enganxava amb morter, com un trencaclosques, sobre una superfície,  distribuïnt forma i colors. La idea era crear una pintura feta de pedra. Al CIP els nens i nenes han omplert amb les tesel·les el seu particular mosaic, a partir d’unes plantilles.

PINTURA AL TREMP – VISITA ESCOLA ROSER (FEDAC).5È

El passat dia 3 de juny ens van visitar els alumnes de 5è de l’escola Roser per fer un taller sobre l’època medieval. Van aprendre com era la vida als monestirs i després van fer una pràctica relacionada amb l’art medieval, concretament van aplicar la tècnica de la pintura al tremp d’ou. El rovell d’ou té la propietat d’assecar-se de pressa i adherir-se fermament. La pintura al tremp era tradicionalment preparada amb pigments polvoritzats amb un morter de mà sec i rovell d’ou i així va ser com aquests nois i noies van crear els seus propis retaules, del segle XXI.  Aquesta pràctica ha estat una de les més interessants que hem realitzat aquest curs i per aquests alumnes, que uns dies abans havien realitzat el taller de Picasso, va ser tot un descobriment.

VISITA LLAR D’INFANTS ELS SOLETS.

Aquest matí hem tingut, per segon any consecutiu, la visita dels nens i nenes dels Solets. Tenen 1 i 2 anys i és impresionant comprovar com, sent tant petits, podem apendre coses i gaudir de la visita al molí. Han vist el conte de l’Espigueta, com el molí tirava aigua i la mola es movia i després han donat forma al pa. S´ho han passat dálló més bé.

VISITA ESCOLA ENRIC TATCHÉ. 5È

Ahir i avui, els alumnes de 5è de l’escola Tatché han realitzat el taller del mon medieval ¨Els Cavallers¨ i han pogut conèixer com s’estructurava la societat medieval tot disfressant-se de rei, cavaller, monjo, princesa o camperol i han realitzat cadascú, el seu propi escut de cavaller.

ESPAIS AMB ENCANT 2015

Espais amb Encant és un esdeveniment festiu que dóna la benvinguda al bon temps i que es fa coincidir amb la festivitat del Corpus i les catifes florals.

L’any 2015 serà la tercera edició d’aquesta activitat que vol posar en valor espais de Ripollet, públics o privats, que es desconeixen o sovint passen desapercebuts, però que tenen alguna singularitat, una història o bé un encant especial. A la majoria d’aquests espais s’hi vincula alguna activitat que els dinamitza. Alguns espais es repeteixen a cada edició però d’altres varien, i cada any se n’incorporen de nous.
Cada espai disposa d’un o més plafons explicatius que conformen una exposició global que, en definitiva, parla de Ripollet i del seu patrimoni.

Us deixem el programa previst per aquest per als Espais amb Encat, però també de tota la Festivitat de Corpus. Ens veiem diumenge passejant pels carrers de Ripollet!

CORPUS TRIPTIC-cara i dors

ESPAIS2015_CARAESPAIS2015_DORS