Arxiu mensual: març de 2014

VISITA DE L’ESCOLA ESTEL D’ESPARRAGUERA

Avui ens han visitat 37 alumnes de primer i segon de l’escola Estel d’Esparreguera. Es la tercera vegada que ens visiten i un cop més han gaudit d’una activitat on han pogut apendre com funciona un molí fariner, els diferents tipus de cereals, com es fa la masa de pa i fins i tot han tastat un dels cereals amb més èxit: el blat de moro.

VISITA DE L’ESCOLA SANT JOAN DE LA CREU

Avui ens visiten 27 alumnes de segon de l’escola Sant Joan. Després de conèixer el nostre molí fariner i d’agafar forces amb un bon esmorzar han passat a la sala de tallers on han fet una cola amb farina i aigua per poder omplir amb cereals, pasta i arròs, el dibuix del nostre molí. Amb els plastidecors han acabat de decorar-lo.

VISITA DE L’ESCOLA PABLO PICASSO DE BARBERÀ DEL VALLÈS

Aquest matí han visitat el Molí d’en Rata 48 nens i nenes de primer curs de l’escola Pablo Picasso de Barberà. És el segon any que ens visiten i han tornat a gaudir d’un dia on han après moltes coses. Han conegut la història del molí, han parlat de cereals i han fet el taller de pa. Per acabar la jornada han pujat a dinar al parc Oriol Martorell, on també han pogut jugar. Us deixem unes fotos…

VISITA DE L’ESCOLA JOSEP CARNER DE BADALONA

Aquest divendres ens han visitat 81 nens i nenes acompanyats pels seus professors. Hem fet els dos grups corresponents i mentres uns fan la visita al Molí d’en Rata, els altres fan el taller de pa a la sala. Quan cada grup acaba la seva part es fa un canvi i passen a fer l’altre part de l’activitat. Ho tenim tot organitzat!
Coneixen el molí, la seva història, els diferents tipus de cereals, esmorzen, juguen, pasten la farina amb l’aigua, el llevat i la sal, mengen crispetes…gaudeixen  d’un munt de coses alhora que aprenen. No és genial?

VISITA DE L’ESCOLA LA INMACULADA DE VILASSAR DE DALT

Avui ens han visitat 42 nens i nenes de primer i segon de l’escola La Inmaculada. Han vingut des de Vilassar de Dalt a conèixer el nostre molí i a gaudir del taller de pa. Per finalitzar la visita han tastat crispetes, un dels cereals dels que han parlat durant la visita.

VISITA AL MOLÍ D’EN RATA I TALLER DE PA DEL GRUP DE 6È DE L’ESCOLA ROSER

L’altra visita que hem tingut avui és el grup de sisè de l’escola Mare de Déu del Roser. En aquesta ocasió han optat per la visita al  molí. El Fran els ha explicat la història i el funcionament del molí així com els diferents tipus d’energies. Després els ha acompanyat a la sala de tallers on han barrejat farina, sal, llevat i agua i han fet el seu propi pa, que s’han emportat cuït.  http://www.fedac.cat/ripollet/blog/cs/?p=1020

ITINERARI PEL NUCLI ANTIC DE RIPOLLET REALITZAT PER UN 4ART DE L’ESCOLA ANSELM CLAVÉ

Avui hem tingut un munt d’activitats. A més del taller de jeroglífics, els alumnes d’un grup de 4art de l’escola Anselm Clavé han realitzat l’itinerari pel nucli antic de Ripollet de la mà de la nostra monitora Núria. I jugant i divertint-se han conegut llocs i racons del passat del nostre municipi.

TALLER DE JEROGLÍFICS REALITZAT PELS NEN/ES DE 2ON DE L’ESCOLA SANT GABRIEL

Avui ens han visitat de l’escola Sant Gabriel. Els nen/es de segon han fet el taller de jeroglífics. Han visualitzat el power point on els hi explicaven com, a partir de desxifrar la Pedra Roseta, es va poder començar a entendre aquest complex sistema d’escriptura creat pels egipcis i després, a la sala de tallers, han pogut crear el seu propi papir.

VISITA D’UN GRUP DE 4ART DE L’ESCOLA MARTINET

Avui ens han tornat a visitar un grup d’alumnes de quart de l’escola El Martinet. Van venir l’any passat i s’ho van passar tan bé que han volgut tornar. Us deixem un parell de fotos de l’activitat.