Arxiu mensual: febrer de 2014

VISITA DE L’ESCOLA RAMAR DE SABADELL

Avui ens han visitat 102 nens i nenes de l’escola Ramar de Sabadell. Mentre els de primer realitzaven el taller del pa, els de segon han estat coneixent el nostre molí. Un cop han esmorzat, els grups s’han invertit i han seguit gaudint de l’activitat. Quan han acabat han marxat cap al parc Oriol Martorell on dinaran i tindran una estona d’esbarjo abans de tornar cap a Sabadell.

TALLER DEL MON MEDIEVAL: ELS CAVALLERS

Avui han estat els nens i nenes de 1er de l’escola Sant Gabriel els que han vingut a realitzar un nou taller, els Cavallers al món medieval. La Xisca, la nostra monitora, els ha explicat els estaments socials de l’edat mitjana i els llocs es on podien trobar els diferents personatges. Monestirs, ciutats, camp i castells i també reis, camperols, damiseles, alt i baix clere, cavallers, escuders, patges i gent d’oficis, tots han tingut el seu moment. Després han passat a la nostra sala de tallers on han fet el seu propi escut. N’hi havia de tots colors i els han quedat molt bonics!. Per acabar, tot utilitzant diverses disfresses, han fet ells mateixos de reis,cavallers i dames i s’han erigit cavallers del regne de Ripollet! I és que no oblidem que aquesta setmana estem de Carnaval!!!

VISITA CENTRE DE DIA CAN VARGAS

Avui hem tingut una visita molt especial: ens ha visitat un grup de persones grans del Centre de Dia Can Vargas, d’aquí Ripollet. Tot i les seves limitacions de movilitat, han visitat el Molí d’en Rata, encara que molts d’ells, òbviament, ja el coneixien. Han rememorat el seu passat i per acabar d’arrodonir el matí han fet el taller del pa. Han gaudit com quan eren nens i han passat una estona d’allò més entranyable.
Gràcies per la vostra visita!!

TALLER D’ART MODERN I CONTEMPORANI ¨PIET MONDRIAN¨

Ahir i avui ens han visitat els alumnes de P-4 de l’escola Francesc Escursell. Per ampliar i complementar el seu temari, han realitzat el taller ¨Piet Mondrian¨. Mondrian va ser un pintor principalment conegut per les seves pintures no figuratives, a las que va anomenar composicions; formes rectangulars en vermell, groc, blau i negre, separats por gruixudes línees rectes negres. Han fet d’artistes i han gaudit molt!

TALLER DEL MÓN ANTIC: MOSAICS

En aquesta ocasió, els alumnes de 4art de l’escola Anselm Clavé han realitzat el taller ELS MOSAICS dinS del programa ¨Tallers del MÓn Antic¨. A la sala de conferències han visualitzat un power point on els  han ensenyat què És un mosaïc, com es feien i la seva importància com a element decoratiu per als romans, arribant a ser un art molt apreciat. Després, a la sala de tallers, han realitzat el seu propi mosaic utilitzant tesel·les i s’ho han passat d’allò més bé!!

VISITA AL MOLÍ D’EN RATA DE LA CLASSE POSIDÒNIA DE 4ART DE L’ESCOLA ELS PINETONS

Fa un parell de setmanes van venir a fer una visita guiada a l’exposició ¨50 anys de les Riuades¨ i avui han volgut conèixer el molí d’en Rata. Han fet la visita i després han realitzat el taller de pa. En aquest grup han vingut dues nenes cel·líaques que han fet el seu pa amb farina d’arròs, ja que no poden tastar la de blat degut a la seva intol·lerància a aquest grup d’aliments. Però i tant, que han pogut fer el seu propi pa!

VISITA DELS ALUMNES DE P-4 DE L’ESCOLA ESCURSELL

Aquest cop els hi ha tocat als alumnes petitons de l’escola Escursell. Ahir i avui han visitat el molí i s’ho han passat d’allò més bé fent la seva màscara de rateta.

VISITA DE L’ESCOLA FRANCESC ESCURSELL

Bon dia,

ahir i avui han estat els alumnes de 5è de l’escola Escursell qui han vingut al Molí d’en Rata. Han realitzat la visita al molí on el nostre monitor Fran els ha parlat dels diferents tipus d’energia, incloent la hidràulica, que és la que utilitza el molí; gràcies a la força de l’aigua que cau al rodet, la mola es mou. Després han passat a la sala de tallers on ha fet el seu propi pa!

VISITA DE LA FUNDACIÓN CULTURAL PRIVADA PADRE DAMIÁN

Aquest matí ens han visitat 57 alumnes de primer curs de l’escola Padre Damián de Barcelona. Ja fa tres cursos que van venir a conèixer el nostre molí i a fer el taller de pa i els hi va agradar tant que cada any tornen a visitar-nos amb els tres cursos de primer. Un cop més, han conegut el funcionament d’un molí hidràulic i la seva funció a l’hora de moldre els diferents cereals que antigament ens donaven els camps que envoltaven Ripollet. Per acabar l’activitat han après com es fa el pa: farina, aigua, llevat i sal, tot ben barrejat, el deixem fermentar i al forn.