VISITA ESCOLA GASSÓ I VIDAL. P-5

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Aquest matí hem tingut doblet i també ens han visitat els nens i nenes de P-5 de l’escola Gassó. En aquest cas han visitat el Molí d’en Rata i després de conèixer una mica la seva història i com vivien els nostres avantpassats, han conegut els diferents cereasl i com el pa és una referent en la dieta de qualsevol país del món. Per acabar, cada nen ha fet la seva màscara de rateta utilitzant la cola feta per elles mateixos amb l’aigua i la farina.

VISITA ESCOLA FEDAC. 6È

Visita-taller al Molí d’en Rata

Aquest matí els alumnes de sisè de l’escola FEDAC han estat visitant el molí i realitzant el taller de pa. Han parlat dels diferents tipus d’energies, en aquest cas era la hidràulica la utilitzada per fer funcionar el molí i també de cereals. Han conegut les condicions de vida que tenien els nostres avantpassats i amb el taller de pa han gaudit d’un bon matí d’aprenentatge.

VISITA ESCOLA CIRERA, MATARÓ. 3R I 4T

Visita-taller al Molí d’en Rata

84 alumnes de tercer i quart de primària de l’escola Cirera de Mataró han estat aquest matí visitant el Molí d’en Rata. Aquesta escola també ens ha visitat en diverses ocasions i gaudeixen d’un matí molt entretingut aprenent com es vivia al segle XIX i XX i les diferències amb l’actualitat, com funcionava un molí fariner i els diversos tipus de molins que hi havia, coneixen els diferents tipus de cereals que hi ha i la utilització del pa com a part importantíssima dins la dieta de tots els països.

 

VISITA ESCOLA BANÚS DE SANTA COLOMA DE GRAMENET. 1R I 2N

Visita-taller al Molí d’en Rata

Aquest matí, 51 alumnes de primer i segon de l’escola Banús de Santa Coloma de Gramenet han tornat a visitar el nostre molí. Les nostres monitores els hi han ensenyat com funcionava un molí fariner, com es vivia al segle XIX i XX mostrant-li la cuina i els estris que s’utilitzaven i han conegut els diversos cereals i com el pa és molt important per l’alimentació en tots els països del món i n’hi ha de molts tipus.

VISITA ESCOLA JOSEP CARNER DE BADALONA. 1R-2N

 

Visita-taller al Molí d’en Rata

Avui ens han visitat 91 alumnes de primer i segon de l’escola Josep Carner de Badalona. Aquesta és altre de les escoles que ens visiten habitualment. Conèixer un antic molí fariner, perquè s’ utilitzava, com es vivia al segle passat sense llum, ni telèfon o televisió, són coses que han aprés avui. També han conegut diversos tipus de cereals i la seva utilització i com el pa forma part de l’alimentació arreu del món. Amb el taller de pa, on han gaudit moltíssim, hem completat la visita.

 

VISITA ESCOLA RAMON CASAS, BARCELONA. 1R

Visita al Molí d’en Rata

Avui, per acabar la setmana, han vingut a visitar el nostre molí els alumnes de primer de l’escola Ramon Casas de Barcelona. No és la primera vegada que aquesta escola ens visita i torna perquè els seus alumnes puguin conèixer com funcionava un molí fariner i coneguin part de la història no gaire llunyana i a la vegada desconeguda per ells. La part pràctica, amb el taller de pa, és sense dubte on més gaudeixen els nens.

VISITA ESCOLA FEDAC RIPOLLET. P-5

Molí d’en Rata

Els alumnes de P-5 de l’escola FEDAC han vingut a conèixer el nostre molí fariner. L’espigueta els ha explicat el procés des de que es planta el blat fins que obtenim la farina i desprès han gaudit de fer la seva pròpia màscara de rateta.