VISITA INS CAN MAS. 2N ESO

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Aquesta setmana ens han visitat, durant quatre matins, els alumnes de 2n d’ESO de l’institut Can Mas per obtenir informació sobre Ripollet i poder preparar el crèdit de síntesi de final de curs que han de realitzar. Cada matí, mentre un grup visitava el Molí d’en Rata i realitzava un taller de pa, altre venia a visitar per lliure les exposicions de ¨Protagonistes: ripolletencs que deixen petjada¨ i ¨Andreu Solà: la mirada d’un ripolletenc a la Catalunya modernista¨ per tal de conèixer una mica més sobre aquests importants artistes locals i aconseguir informació sobre ells. Us deixem unes fotos!!

VISITA ELS SOLETS, P-1 – P-3

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Avui han tornat, un any més, els petits dels Solets-Minnilandia per visitar el nostre molí. Un cop més hem gaudit de la seva visita així com ells s’ho han passat d’allò més bé sobretot manipulant la massa de pa.

 

VISITA ESCOLA ABAT MARCET, TERRASSA. 3R

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Avui han tornat a visitar el Molí d’en Rata els alumnes de tercer de l’escola Abat Marcet de Terrassa. Aquesta escola ens ha visitat en vàries ocasions i un cop més els seus alumnes han après com funcionava un molí del segle XIX, a la cuina han parlat de com es vivia en aquella època i a la part de dalt han conegut els diferents tipus de cereals i les diferents formes de fer pa al món.

VISITA ESCOLA GINESTA. 2N

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Els alumnes de segon de primària de l’escola Ginesta han visitat el nostre molí. Els hi han explicat com funcionava, qui vivia i com, d’on ve el nom del molí i han parlat dels cereals i la seva importància per una bona dieta alimentària.

 

VISITA ESCOLA ESCURSELL. 5È

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Els alumnes de cinquè de l’escola Escursell han estat dos matins visitant el Molí d’en Rata. Han conegut la seva història, qui l’habitava, com i fins quan va funcionar. A la part de dalt, han parlat de cereals i del pa com a aliment universal.

VISITA ESCOLA GASSÓ I VIDAL. P-5

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Aquest matí hem tingut doblet i també ens han visitat els nens i nenes de P-5 de l’escola Gassó. En aquest cas han visitat el Molí d’en Rata i després de conèixer una mica la seva història i com vivien els nostres avantpassats, han conegut els diferents cereasl i com el pa és una referent en la dieta de qualsevol país del món. Per acabar, cada nen ha fet la seva màscara de rateta utilitzant la cola feta per elles mateixos amb l’aigua i la farina.

VISITA ESCOLA FEDAC. 6È

Visita-taller al Molí d’en Rata

Aquest matí els alumnes de sisè de l’escola FEDAC han estat visitant el molí i realitzant el taller de pa. Han parlat dels diferents tipus d’energies, en aquest cas era la hidràulica la utilitzada per fer funcionar el molí i també de cereals. Han conegut les condicions de vida que tenien els nostres avantpassats i amb el taller de pa han gaudit d’un bon matí d’aprenentatge.

VISITA ESCOLA CIRERA, MATARÓ. 3R I 4T

Visita-taller al Molí d’en Rata

84 alumnes de tercer i quart de primària de l’escola Cirera de Mataró han estat aquest matí visitant el Molí d’en Rata. Aquesta escola també ens ha visitat en diverses ocasions i gaudeixen d’un matí molt entretingut aprenent com es vivia al segle XIX i XX i les diferències amb l’actualitat, com funcionava un molí fariner i els diversos tipus de molins que hi havia, coneixen els diferents tipus de cereals que hi ha i la utilització del pa com a part importantíssima dins la dieta de tots els països.

 

VISITA ESCOLA BANÚS DE SANTA COLOMA DE GRAMENET. 1R I 2N

Visita-taller al Molí d’en Rata

Aquest matí, 51 alumnes de primer i segon de l’escola Banús de Santa Coloma de Gramenet han tornat a visitar el nostre molí. Les nostres monitores els hi han ensenyat com funcionava un molí fariner, com es vivia al segle XIX i XX mostrant-li la cuina i els estris que s’utilitzaven i han conegut els diversos cereals i com el pa és molt important per l’alimentació en tots els països del món i n’hi ha de molts tipus.

VISITA ESCOLA JOSEP CARNER DE BADALONA. 1R-2N

Visita-taller al Molí d’en Rata

Avui ens han visitat 91 alumnes de primer i segon de l’escola Josep Carner de Badalona. Aquesta és altre de les escoles que ens visiten habitualment. Conèixer un antic molí fariner, perquè s’ utilitzava, com es vivia al segle passat sense llum, ni telèfon o televisió, són coses que han aprés avui. També han conegut diversos tipus de cereals i la seva utilització i com el pa forma part de l’alimentació arreu del món. Amb el taller de pa, on han gaudit moltíssim, hem completat la visita.