VISITA ESCOLA TIANA DE LA RIBA. 4T

Taller ¨Caçadors i pagesos a la prehistòria¨

Aquest dilluns els alumnes de 4t de l’escola Tiana han vingut al CIP a fer el taller sobre la prehistòria. Han aprés la diferència entre el paleolític i el neolític comparant els seus habitatges i les seves tecnologies i mitjançant diferents cranis han comparat els diferents tipus de homídis antics. Han intentat fer foc amb branques i arquets i amb siles i ferro. Alguns ho han aconseguit.

VISITA INS CAN MAS. 2N ESO

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Aquesta setmana ens han visitat, durant quatre matins, els alumnes de 2n d’ESO de l’institut Can Mas per obtenir informació sobre Ripollet i poder preparar el crèdit de síntesi de final de curs que han de realitzar. Cada matí, mentre un grup visitava el Molí d’en Rata i realitzava un taller de pa, altre venia a visitar per lliure les exposicions de ¨Protagonistes: ripolletencs que deixen petjada¨ i ¨Andreu Solà: la mirada d’un ripolletenc a la Catalunya modernista¨ per tal de conèixer una mica més sobre aquests importants artistes locals i aconseguir informació sobre ells. Us deixem unes fotos!!

VISITA ELS SOLETS, P-1 – P-3

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Avui han tornat, un any més, els petits dels Solets-Minnilandia per visitar el nostre molí. Un cop més hem gaudit de la seva visita així com ells s’ho han passat d’allò més bé sobretot manipulant la massa de pa.

 

VISITA ESCOLA ENRIC TATCHÉ I POL. 3R

Taller ¨El món d’Antoni Gaudí¨.

Aquesta setmana els tres grups de tercer de primària de l’escola Tatché ens han visitat per realitzar el taller sobre l’arquitecte i la seva obra, Antoni Gaudí. Han conegut la Casa Batlló, la simbologia utilitzada per l’artista en les seves obres i han fet el seu propi dibuix utilitzant diferents textures.

 

VISITA ESCOLA GASSÓ I VIDAL. 1ER I 2N

Taller ¨El món d’Antoni Gaudí¨.

Avui han estat els alumnes de primer i segon de l’escola Gassó els que han vingut a fer el taller ¨El món d’Antoni Gaudí¨. Aquest mes aquest gran artista és el protagonista. Les seves obres i el seu estil diferent fan d’ell un autor interessant per les escoles.

VISITA ESCOLA ESCURSELL. 1ER

Taller ¨El món d’Antoni Gaudí¨.

Aquest dilluns els alumnes de primer de l’escola Escursell han estat al CIP per fer el taller ¨El món d’Antoni Gaudí.¨Han conegut a l’artista i la simbologia que utilitzava. Ajudats de material didàctic i amb la Casa Batlló com exemple han treballat les parts d’una casa i els elements estructurals i estètics. Per acabar han experimentat amb textures de sorra i sal de colors i han fet la seva obra d’art.

VISITA ESCOLA ABAT MARCET, TERRASSA. 3R

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Avui han tornat a visitar el Molí d’en Rata els alumnes de tercer de l’escola Abat Marcet de Terrassa. Aquesta escola ens ha visitat en vàries ocasions i un cop més els seus alumnes han après com funcionava un molí del segle XIX, a la cuina han parlat de com es vivia en aquella època i a la part de dalt han conegut els diferents tipus de cereals i les diferents formes de fer pa al món.

VISITA ESCOLA GINESTA. 2N

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Els alumnes de segon de primària de l’escola Ginesta han visitat el nostre molí. Els hi han explicat com funcionava, qui vivia i com, d’on ve el nom del molí i han parlat dels cereals i la seva importància per una bona dieta alimentària.

 

VISITA ESCOLA FEDAC. 1R ESO

Taller ¨El Guernika de Picasso. Un símbol per la pau¨.

Avui ens han visitat 30 alumnes de 1r de la ESO de l’escola FEDAC per realitzar el taller sobre el  Guernika. En aquesta ocassió han conegut al gran artista Pablo Picasso icom va ser la seva reacció davant el terror de la guerra. Han treballat diferents conceptes: fets històrics, inspiració, simbologia i expressió plàstica, exposant en grups les seves conclusions.

VISITA ESCOLA ESCURSELL. 5È

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Els alumnes de cinquè de l’escola Escursell han estat dos matins visitant el Molí d’en Rata. Han conegut la seva història, qui l’habitava, com i fins quan va funcionar. A la part de dalt, han parlat de cereals i del pa com a aliment universal.