VISITA ESCOLA SANT JOAN DE LA CREU. 3R I 4T

Taller ¨Un dia a la Catalunya romana¨.

Aquest matí ens han visitat els alumnes de tercer i quart de primària de l’escola Sant Joan per fer el taller sobre la Catalunya romana. Mitjançant l’utilització de maquetes han vist com era era ciutat romana, un temple, una domus i un campament militar. Han fet una reconstrucció dels quatre edificis al temps que anaven aprenent el perquè de les distribucions i organització.

VISITA ESCOLA TATCHÉ I POL. 3R

Taller ¨Juga i vesteix-te com fa 100 anys!¨

Ahir i avui els alumnes de 3r de primària de l’escola Tatché han passat pel CIP Molí d’en Rata per fer el taller ¨Juga i vesteix-te com fa 100 anys¨. Han vist com era la roba dels nostres avantpassats. Han parlat dels aliments que menjaven els nostres besavis i dels que tenim ara que per diverses raons, era impossible menjar-ne fa un segle. Per acabar l’activitat, han gaudit jugant com feien abans amb joguines que mai havien vist.

VISITA IES PALAU AUSIT. 3R ESO

Antoni Gaudí, l’artista!

Aquesta setmana, els cinc grups de 3r de l’ESO del Palau Ausit ens han visitat per realitzar el taller sobre Gaudí. L’ha situat en el seu temps i han identificat els edificis més representatius. Han fet grups de treball i han parlat dels diferents estils decoratius que utilitzava i les solucions arquitectòniques a que recorria. Amb la manipulació d’una maqueta de l’Eixample de Barcelona han treballat el que va realitzar a la ciutat amb la que Gaudí estava totalment vinculat.

VISITA ESCOLA FEDAC RIPOLLET. P-5

Caçadors i pagesos a la prehistòria

Aquest matí els 20 alumnes de P-5 del FEDAC ens han visitat per conèixer qui i com vivien a la prehistòria. Han parlat de les diferències segons les èpoques, Han après com caçaven i com feien el foc. S’ho han passat mot bé i han aprés moltes coses.

ITINERARI SANT GABRIEL. 3R

Itinerari pel nucli antic de Ripollet.

Aquest matí els alumnes de 3r de primària han realitzat l’Itinerari pel nucli antic de Ripollet. Tot passejant pels carrers més antics de la nostra vila, han conegut part de la història i anècdotes del Ripollet d’abans: l’església, la baixada dels Corbs, l’antic ajuntament. Segur que han descobert un munt de coses sobre Ripollet.

Itinerari històric

Arribant al jardí del CIP Molí d’en Rata, punt de sortida.

Itinerari històric

Fent la distribució dels grups abans de començar.

VISITA ESCOLA ENRIC TATCHÉ. 4T

Inques, maies i asteques.

Ahir i avui ens han visitat els 52 alumnes de quart de primària de l’escola Tatché. En aquesta ocasió, i donat que el curs passat el van treballar, han vingut per aprendre sobre les cultures americanes prehispàniques. Han identificat els trets principals que les caracteritzen i l’estructura social de cadascuna. Amb l’ajut de diverses maquetes han treballat sobre els maies, els inques i els asteques.

VISITA ESCOLA FEDAC RIPOLLET. 4T

El món de Pablo Picasso.

Aquest matí han estat els alumnes de 4t de primària del FEDAC els que han vingut per conèixer la figura de Picasso i la seva obra com agent social. Han fet un repàs a les diferents etapes de l’artista i amb l’ajut de material gràfic relacionat amb el collage, han manipulat i construït algunes de les principals obres dins d’aquesta vessant. Han fet una sèrie de fitxes per completar el seu aprenentatge i han fet una part pràctica per desenvolupar la seva expressivitat artística.

VISITA ESCOLA ESCURSELL. 2N

El món de Vincent Van Gogh.

Ahir i avui ens han visitat els alumnes de segon de primària de l’escola Escursell per conèixer al gran pintor Vincent Van Gogh i la seva obra. Mitjançant material gràfic reproduint les seves principals obres, han treballat aspectes relacionats amb la temàtica, colors, tècniques, etc, utilitzats per l’autor i per acabar han fet una reproducció d’una de les seves obres.

VISITA ESCOLA GASSÓ I VIDAL. 5È i 6È

Joan Miró, l’artista!!

Els alumnes de cinquè i sisè de l’escola Gassó han estant fent avui i dimecres passat, el taller sobre Miró. Han parlat de la vida del pintor i l’han situat al seu temps. Han visualitzat algunes de les seves obres més representatives per tal de reconèixer els períodes bàsics de la seva trajectòria i han treballat la temàtica, els colors i símbols per acabar fent la seva particular obra.

VISITA ESCOLA SANT GABRIEL. 3R I 4T

El món de Pablo Picasso

Els alumnes de tercer i quart han començat la setmana realitzant aquest taller sobre Picasso. Han conegut la seva figura i la seva obra com agent social. Amb l’ajut de material gràfic relacionat amb el collage, han manipulat i construït algunes de les seves obres.