Tallers d’Art Modern i Contemporani

ANDY WARHOL I EL POP ART: LA CAPSA BRILLO

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Mitjà i Superior)

Andy Warhol va ser un dels artistes més icònics de l’anomenat Pop Art. En aquest taller, el coneixerem i situarem en el seu període junt a un taller per reproduir una de les seves obres més famoses.

L’activitat consistirà en una projecció i presentació de l’artista junt a les seves obre més emblemàtiques, posteriorment, es repartirà a cada alumne una fitxa amb exercicis per fer i per últim, es realitzarà un taller on es crearà una versió de la Capsa Brillo o de la famosa Sopa Campbell’s amb una plantilla i pintures.

Té una durada aproximada de dues hores i l’alumne cal que porti: llapis, goma i roba que es pugui embrutar.


ANDY WARHOL: LES FOTOS ACOLORIDES

Pensat per: Educació Infantil i Primaria  (Cicle Inicial)

Com artista més icònic del anomenat Pop Art; coneixerem i explicarem de forma senzilla per què l’artista pintava i esculpia les seves obres de la vida quotidiana.

Aquesta activitat consistirà en una projecció i explicació breu de l’artista i la seva trajectòria, després, es repartirà a cada alumne una fitxa amb exercicis i per últim, es realitzarà un taller pintant amb aquarel·les i sobre llenç fotos de diferents personatges al estil del Warhol. També, es pot realitzar amb fotografies dels mateixos nens, la qual cosa els motivaria encara més.

Té una durada d’una hora aproximadament. L’alumne ha de portar: llapis, goma, roba per embrutar i si es desitja fer l’activitat amb fotografies, una foto de cada nen.


CALDER I LES SEVES JOGUINES

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Mitjà i Superior) i ESO

Alexander Calder va ser un artista que des de ben petit, va començar a fer escultures amb objectes que trobava per casa seva o al carrer. Ja de gran, una de les seves habilitats, era la creació de joguines amb materials reciclats.

Aquesta activitat consistirà en una projecció i explicació de l’artista i la seva obra, després es repartiran fitxes amb exercicis a realitzar per l’alumne i per últim, experimentarem i crearem una joguina amb els materials que ell utilitzava com agulles d’estendre la roba, taps de suro, trossos de fusta o cartró.

Té una durada aproximada d’una hora i mitja i l’alumne cal que porti llapis i goma.


MATISSE. PINTAR RETALLANT

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Inicial)

Matisse va ser un artista innovador en molts sentits i una de les seves innovacions més característica va ser la composició de quadres mitjançant la tècnica del collage amb unes formes i colors molt iconogràfics.

Aquesta activitat consistirà en una projecció i explicació de l’artista i la seva obra, després es repartiran fitxes amb exercicis a realitzar per l’alumne i per últim, farem un taller en el que els alumnes hauran de retallar unes figures ja dibuixades i enganxar-les en un llenç, formant així una recreació de la obra de Matisse.

Té una durada aproximada d’una hora i mitja i l’alumne cal que porti llapis i goma.


MÓN ANIMAT: STOP MOTION

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Mitjà i Superior) i ESO

El cinema, els dibuixos animats, els videoclips i la publicitat sovint es basen en la coneguda tècnica del Stop Motion. En aquest taller, la experimentarem!! Parlarem de la manera com es crea la il·lusió de moviment a partir dels fotogrames i veurem imatges d’artefactes pioners com la llanterna màgica, que ja en l’any 1640, assenta les bases que inspiraran als inventors del setè art.

Aquesta activitat consistirà en una projecció i explicació de l’artista i la seva obra, després es repartiran fitxes amb un Story Board per fer un taller en el que els alumnes hauran de realitzar el seu propi curt amb els ordinadors i material complementari.

Té una durada aproximada de tres hores amb pausa per l’esmorzar i l’alumne cal que porti: llapis, goma i una càmera de fotos digital amb espai suficient per fer unes 150 fotografies i amb una targeta SD o similar.


PICASSO I EL CUBISME

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

Picasso retransmetia emocions i moviment a través de les seves obres, la música va ser tota una inspiració dins la seva trajectòria artística. És per aquest motiu, que en aquest taller veurem i explicarem l’obra i l’artista, farem una fitxa amb exercicis i després, utilitzant cartrons, rotlles de paper WC, tisores, fils i altres elements decoratius, reproduirem un dels seus instruments musicals.

Té una durada aproximada de dues hores  i l’alumne cal que porti: llapis i goma.


PICASSO: L’ESCULTURA D’ASSEMBLATGE

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Mitjà i Superior) i ESO


Picasso tenia la capacitat de poder realitzar una obra d’art a partir de qualsevol objecte o material, per molt insignificant que fos.

És per aquest motiu, que seguirem els seus passos creant una escultura a partir de materials reciclats (taps d’ampolla, trossos de fusta o plàstic, botons i d’altres. També, utilitzarem objectes vells que ja no fem servir com joguines antigues o coses decoratives i utilitzant la nostra imaginació, serem capaços de reutilitzar aquests objectes i fer una autèntica obra d’art!!

Té una durada de dues hores i l’alumne cal que porti llapis i goma així com materials per reciclar: joguines antigues o qualsevol element que es pugui reutilitzar.

TOTS ELS TALLERS TENEN UNA CAPACITATS MÀXIMA DE 30 ALUMNES