Tallers d’Art a l’Antiguitat

MESOPOTÀMIA


 ELS RELLEUS MESOPOTÀMICS 

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Mitjà, Superior i ESO)

Treballarem sobre la reproducció d’una famosa escena d’un relleu assiri o persa, el qual decorarem segons el model original. Explicarem el significat de cada escena i el lloc original on es trobava col·locat i al final, cada participant s’endurà el seu relleu a casa!! 

L’activitat té una durada de 2 hores i consistirà en una projecció i fitxes amb exercicis, així com una reproducció d’un relleu original feta de guix en blanc. Es donarà a cada alumne pintures per a poder pintar-lo.

MÓN EGIPCI


LES ICONES DE L’ANTIC EGIPTE

Pensat per: Educació Infantil


icones-egipciEn primer lloc es realitzarà la presentació, com si expliquéssim un conte de les icones més importants de L’art Egipci: faraons, déus, monuments i d’altres amb el suport d’imatges en el projector; així, quan cada alumne rebi un autèntic papir egipci imprès amb les icones de la visita, les podrà identificar i saber de qui o de què es tracta. Posteriorment, passaran a decorar-les i pintar-les. icones-egipci2

L’activitat té una durada d’una hora i consistirà en una projecció per l’explicació i després, es donaran papirs amb base de les icones que hem vist així com pintures per a decorar-les.


ELS RELLEUS EGIPCIS

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Mitjà i Superior) i ESO.


relleu2
Treballarem sobre la reproducció d’un relleu egipci que conté una famosa escena, el qual decorarem segons el model original. Explicarem el significat de cada escena i el lloc original on es trobava col·locat i al final, cada participant s’endurà el seu relleu a casa!!!  relleu1

L’activitat té una durada de 2 hores i consistirà en una projecció i fitxes amb exercicis,
així com una reproducció d’un relleu original feta de guix en blanc. Es donarà a cada alumne pintures per a poder pintar-lo.

GRECIA


 ART GREC: LA CERÀMICA DE FIGURES VERMELLES I NEGRES

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

A través de la mitologia podem conèixer la història, els deus, els herois i els mites més importants de les civilitzacions. Els grecs van deixar-la reflectida en fantàstics relats i també en les seves ceràmiques.

L’activitat té una durada aproximada de dues hores i consistirà en una projecció i fitxes amb exercicis, així com una reproducció sobre plats de fang d’alguns d’aquests mites.


EL TEATRE GREC: LES MÀSCARES, LA TRAGÈDIA I LA COMÈDIA

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Inicial, Mitjà i Superior) i ESO.


mascagreg1Durant les representacions teatrals, els antics grecs sempre utilitzaven màscares que sovint eren més grans que la cara del actor; aquest fet ajudava a que el públic pogués veure les cares i expressions des de la llunyania. Aquestes màscares eren molt variades; les trobem que duien diferents expressions facials o incorporaven elements com la barba, cabell, orelles…mascagreg2

L’activitat té una durada aproximada de dues hores i consistirà en una projecció i fitxes amb exercicis, així com un taller on farem la nostra propia màscara a partir de plantilles i les decorarem amb pintures i altres elements. Per últim, representarem una petita obra grega!!

ROMA


 ART ROMÀ: ELS MOSAICS

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Inicial, Mitjà i Superior) i ESO.

Els romans decoraven les seves cases amb luxosos mosaics de diferents materials, però sobretot ceràmics, que podien representar des de motius geomètrics fins a escenes mitològiques. 

En aquesta activitat que dura dues hores; realitzarem una presentació i exercicis amb fitxes i posteriorment, farem un taller on reproduirem alguns d’aquests motius a partir de plantilles que els participants hauran d’omplir amb tessel·les (fragments de ceràmica) fins a crear un autèntic mosaic romà!!

XINA


 L’ANTIGA XINA I ELS GUERRERS DE XI’AN: UN EXÈRCIT PER L’ALTRE MÓN

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)


guerrerosxi2El primer emperador de la Xina va manar construir la que seria una de les tombes més grans del món i per protegir-la, va reproduir tot el seu exèrcit en figures de fang a mida real: milers d’arquers, llancers, cavalls i carros vigilen eternament el descans de l’emperador.guerrerosxi3

En aquest taller que té una duració aproximada de dues hores, realitzarem una presentació i exercicis amb fitxes i farem el nostre propi guerrer de terracota a partir de models d’estàtues.

ARQUEOLOGIA


 ARQUEOLOGIA, A LA RECERCA DEL PASSAT. RECONSTRUCCIÓ CERÀMICA

Pensat per: Educació Primaria (Cicle Inicial, Mitjà i Superior) i ESO.


arqueo2L’arqueologia ens permet conèixer les civilitzacions del passat però, com treballen els arqueòlegs? Com saben quants anys tenen els objectes que troben i a quina cultura pertanyen? Quin és el camí dels que es troben a les excavacions fins que les veiem als museus?arqueo1

En aquest taller té una durada de dues hores i realitzarem una presentació i exercicis amb fitxes per conèixer els mètodes utilitzats pels arqueòlegs, classificarem materials i durem a terme la reconstrucció d’una ceràmica.

LA CAPACITAT MÀXIMA DE CADA TALLER ÉS DE 30 ALUMNES