Tallers de vida social

PREHISTÒRIA


CAP EL NEOLÍTIC: DE CAÇADORS-RECOLECTORS A AGRICULTORS-RAMADERS

Pensat per: Educació Primària (Cicle Superior) i ESO

Branques, cordes i sílex; amb aquests materials tant senzills és com es van començar a fabricar les eines i les armes que van permetre a la humanitat iniciar el seu camí cap a la civilització.

En aquest taller d’una hora i mitja, explicarem tot el procés obtenció i fabricació, i en reproduirem algunes d’elles!!

MESOPOTÀMIA


ORGANITZACIÓ SOCIAL A L’ANTIGA MESOPOTÀMIA. EL COMERÇ

Pensat per: Educació Primària (Cicle Mitjà i Superior) i ESO

Abans de l’inici de l’escriptura, els antics mesopotàmics van idear un sistema perquè els intercanvis comercials quedessin registrats d’alguna manera. A través de fitxes tokens que representaven els productes, els comerciants podien controlar el comerç sense cap problema.

En aquest taller d’una hora i mitja,  farem els nostres tokens i practicarem el sistema d’intercanvi i de registre com si fóssim uns autèntics mercaders sumeris!

MÓN EGIPCI


MOMIFICACIÓ, ANEM A FER UNA MÒMIA!

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior) i ESO

momia1Converteix-te en un sacerdot egipci en aquest taller d’una hora i mitja i reprodueix els diferents passos que cal dur a terme per a fer una mòmia: extracció dels òrgans, col·locació de benes i amulets, lectura de papirs màgics,… i així ajudaràs al faraó a viure per sempre.momia2


VIDA SOCIAL EGÍPCIA

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

La societat egípcia estava perfectament estratificada en una piràmide social molt ben definida.

En aquest taller de dues hores, explicarem i reproduirem aquesta societat a partir de disfresses, trencarem amb el mite dels esclaus i realitzarem una petita escenificació teatral on quedarà palès el paper de cada membre de la societat.

ALTRES CIVILITZACIONS


ELS CELTES I ELS SEUS POBLATS: VOLS SABER COM VIVIA L’ASTERIX?

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

Coneix als antics celtes a través de la construcció d’un dels seus poblats!!

En aquest taller recrearem la base d’un poblat emmurallat sobre una plataforma de fusta. Els alumnes reproduiran les cases, els temples i els tancats dels celtes de forma individual, per després encaixar-los en el seu lloc dins de la base, donant com a resultat la construcció d’un poblat sencer que ens permetrà conèixer tots els aspectes de la vida dels celtes.

RAPANUI: LA CIVILITZACIÓ DE L’ILLA DE PASQUA

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

La història de la Illa de Pasqua sempre ha estat envoltada de misteri per ser un dels llocs més apartats i remots del món. S’ha especulat molt al voltant dels orígens d’aquesta civilització que en el passat va ser capaç d’esculpir i posar en peus aquests espectaculars monuments de pedra coneguts com moais. Però com hi van arribar els habitants a l’illa? D’on provenien?

En aquest taller de dues hores, coneixerem una mica més aquests misteris i ajudarem als habitants a colonitzar l’illa mitjançant la recreació d’una barca Kontiki!!

EDAT MITJANA


L’ESTRUCTURA SOCIAL MEDIEVAL I ELS CAVALLERS

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

Els cavallers medievals són unes de les icones junt a les princeses i castells que tenim més vives referents a aquesta època.

En aquest taller de dues hores, coneixerem la realitat d’aquests cavallers però també de la resta de la societat de l’època: els reis, els nobles, els sacerdots, els camperols … Finalment, de manera individual fabricarem un escut i els reis ens ordenaran com a cavallers de l’escola!


LA VIDA SOCIAL DELS VIKING: FEM UN ESCUT VIKING!

Pensat per: Educació Primària (Cicle Inicial, Mitjà i Superior)

viki1Els pobles nòrdics van “posar de moda” la frase «A furore normannorum libera nos, Domine» (De la fúria dels homes del nord allibera’ns, Senyor). I és que el poble Víkingviki2 va ser un poble de lluitadors, d’experts navegadors i de grans guerrers; però, també va gaudir d’una organització social, d’una riquesa cultural i artística i d’una religiositat i mitologia en les quals Tolkien es va inspirar per elaborar algunes de les seves obres.


En aquest taller de dues hores, coneixerem la realitat d’aquesta societat i ens fabricarem un escut com els dels seus guerrers!

TOTES LES ACTIVITATS TENEN UNA CAPACITAT MÀXIMA DE 30 ALUMNES