VISITA ESCOLA ROSER (FEDAC).4ART

Els alumnes de 4art de l’escola Roser (Fedac Ripollet) han realitzat el taller del món antic ¨Mosaics romans¨. Els patricis decoraven les seves cases amb luxosos mosaics representant tant motius geomètrics com complicades escenes mitològiques. Estaven formats per petites tessel·les de pedra calcària, vidre o ceràmica que l’artista enganxava amb morter, com un trencaclosques, sobre una superfície,  distribuïnt forma i colors. La idea era crear una pintura feta de pedra. Al CIP els nens i nenes han omplert amb les tesel·les el seu particular mosaic, a partir d’unes plantilles.

PINTURA AL TREMP – VISITA ESCOLA ROSER (FEDAC).5È

El passat dia 3 de juny ens van visitar els alumnes de 5è de l’escola Roser per fer un taller sobre l’època medieval. Van aprendre com era la vida als monestirs i després van fer una pràctica relacionada amb l’art medieval, concretament van aplicar la tècnica de la pintura al tremp d’ou. El rovell d’ou té la propietat d’assecar-se de pressa i adherir-se fermament. La pintura al tremp era tradicionalment preparada amb pigments polvoritzats amb un morter de mà sec i rovell d’ou i així va ser com aquests nois i noies van crear els seus propis retaules, del segle XXI.  Aquesta pràctica ha estat una de les més interessants que hem realitzat aquest curs i per aquests alumnes, que uns dies abans havien realitzat el taller de Picasso, va ser tot un descobriment.

VISITA ESCOLA ENRIC TATCHÉ. 5È

Ahir i avui, els alumnes de 5è de l’escola Tatché han realitzat el taller del mon medieval ¨Els Cavallers¨ i han pogut conèixer com s’estructurava la societat medieval tot disfressant-se de rei, cavaller, monjo, princesa o camperol i han realitzat cadascú, el seu propi escut de cavaller.

VISITA ESCOLA FRANCESC ESCURSELL. P-4

Ahir i avui, els alumnes de P-4 de l’escola Escursell han realitzat el taller de “Piet Mondrian”, activitat ofertada dins del bloc d’art modern i contemporani. Han conegut qui va ser aquest artista i han fet les seves pròpies creacions, imitant les seves obres.

VISITA ESCOLA SAN JUAN DE LA CRUZ, P-5

Avui han vingut 27 alumnes de P-5 de l’escola San Juan de la Cruz per realitzar el taller d’Andy Wharhol. La Xisca els ha donat unes pincellades sobre aquest artista i després han fet la seva pròpia creació.

VISITA ESCOLA ROSER (Fedac). 1er i 2on

Avui  han passat pel CIP els alumnes de primer i segon de l’escola Roser. Al igual que els companys del Ginesta, també han fet el taller de jeroglífics.

VISITA ESCOLA GINESTA. 3ER

Ahir i avui ens han visitat els alumnes de tercer de l’escola Ginesta i han realitzat el taller del món antic ¨Jeroglífics¨. Els nostres monitors els han parlat d’aquest tipus d’escriptura utilitzada pels egipcis, formada per milers de signes que representen diferents elements i objectes del món que els envoltava.

VISITA ESCOLA ROSER (FEDAC). 5È

Aquest matí els alumnes de cinquè del Roser han estat realitzant el taller d’art modern i contemporani ¨Picasso i el cubisme¨. En aquesta ocasió han conegut qui va ser aquest artista i en concret com va ser uns dels impulsors del cubisme, moviment artístic desenvolupat a començaments del segle XX.

VISITA ESCOLA ROSER (FEDAC).4ART

Avui, els alumnes de 4art de l’escola Mare de Déu del Roser (Fedac), han vingut al CIP a realitzar dos tallers del món antic ja que aquest trimestre estan treballant en un projecte sobre Egipte. Han fet el taller de jeroglífics i el de momificació i estem segurs que d’una forma lúdica i divertida han après moltes coses sobre els egipcis.

Taller de jeroglífics:

 

Taller de momificació:

VISITA ESCOLA GASSÓ.1ER

Avui els hi ha tocat als 24 nens i nenes de 1er de l’escola Gassó venir a realitzar el taller de Matisse tal com van fer els seus companys de segon divendres passat.