Arxiu de l'autor: Cecilia Aradilla

VISITA ESPLAI AE SANTA EULÀLIA DE L’HOSPITALET

Visita i taller al Molí d’en Rata

Entre ahir i avui han passat pel nostre molí prop de 130 nens i nenes d’entre 4 i 7 anys de l’esplai AESE de L’Hospitalet. Fa un parells d’anys ja ens van visitar i s’ho van passar tant bé que han decidit tornar. Han estat dos matins ben entretinguts on han après un munt de coses relacionades amb el funcionament d’un molí fariner, de com es vivia fa un parell de segles i dels diferents tipus de cereals. Com sempre, el taller de pa ha estat el que més els hi ha agradat.

 

VISITA ESPLAI LLAR D’INFANTS SOMNIS

Visita i taller al Molí d’en Rata

Avui un grup de nens d’entre 4 i 6 anys de la Llar d’infants Somnis, d’aquí Ripollet, han visitat un any més el Molí d’en Rata per tal d’aprendre coses noves i passar una estona divertida. Al molí han après moltes coses i en el taller de pa s’ho han passat molt bé. Han marxat molt contents!!

VISITA ESPLAI GENT GRAN LA GRESCA

Visita-taller al Molí d’en Rata

En aquesta ocasió ha estat un grup de gent gran que participa a l’esplai que la Gresca ha organitzat aquest estiu, els que han vingut a visitar-nos. Al molí han rememorat temps passats mentre visitaven la cuina i els explicaven com funcionava i després, a la sala de tallers, han gaudit de fer el pa com si fossin nens.

VISITA ESPLAI AFI PINETONS

Visita al CIP i al Molí d’en Rata.

Aquest matí, un grup de gairabé quaranta nens i nenes d’entre 6 i 8 anys que participen a l’esplai organitzat per l’AFI Pinetons, han vingut a visitar les nostres instalacions. Han visitat el Molí d’en Rata per tal de conèixer un dels llocs més emblemàtics del nostre poble i han visitat les sales d’exposicions del CIP. Els hi hem explicat què és un museu i perquè serveix. Han mirat quadres d’en Solà per veure com era de diferent Ripollet al segle passat i han descobert que tenim varis artistes locals importants que es van dedicar a coses diferents com l’art, l’esport i la música. Estem segurs que han après un munt de coses.

 

VISITA ESPLAI ELS SOLETS.

Visita-taller al Molí d’en Rata

Fan uns dies van venir, com cada curs, nens dels Solets i avui han tornat amb un altre grup d’entre 3 i 6 anys de l’esplai que fan aquest estiu per tal de visitar el molí i conèixer la seva història i, com sempre, de fer el pa, moment en el que més gaudeixen.

 

VISITA INS CAN MAS. 2N ESO

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Aquesta setmana ens han visitat, durant quatre matins, els alumnes de 2n d’ESO de l’institut Can Mas per obtenir informació sobre Ripollet i poder preparar el crèdit de síntesi de final de curs que han de realitzar. Cada matí, mentre un grup visitava el Molí d’en Rata i realitzava un taller de pa, altre venia a visitar per lliure les exposicions de ¨Protagonistes: ripolletencs que deixen petjada¨ i ¨Andreu Solà: la mirada d’un ripolletenc a la Catalunya modernista¨ per tal de conèixer una mica més sobre aquests importants artistes locals i aconseguir informació sobre ells. Us deixem unes fotos!!

BENVINGUTS A PAGÈS, 10-06-2018

Visita i taller al Molí d’en Rata de Ripollet.

Per segon any consecutiu, el Molí d’en Rata ha participat dins del programa ¨Benvinguts a pagès¨ organitzat per la Generalitat de Catalunya amb el suport dels Consorcis de Turisme de les diferents comarques.

Per nosaltres ha estat un plaer rebre a set famílies vingudes des de Sentmenat, Barberà del Vallès, Viladecans, Sant Pere de Ribas, Sant Quirze del Vallès i Barcelona.  S’ho han passat d’allò més bé coneixent el molí i fent el taller de pa!

Malauradament, ens queda un sabor agredolç pel munt de famílies que s’han quedat sense poder venir, ja que la capacitat per l’activitat és limitada. Estem segurs que hi hauran altres oportunitats perquè totes elles ens puguin visitar i gaudir del nostre molí.

Us deixem unes quantes fotos del que ens va deixar el matí de diumenge!!

 

VISITA ELS SOLETS, P-1 – P-3

Visita-taller al Molí d’en Rata.

Avui han tornat, un any més, els petits dels Solets-Minnilandia per visitar el nostre molí. Un cop més hem gaudit de la seva visita així com ells s’ho han passat d’allò més bé sobretot manipulant la massa de pa.

 

VISITA ESCOLA ENRIC TATCHÉ I POL. 3R

Taller ¨El món d’Antoni Gaudí¨.

Aquesta setmana els tres grups de tercer de primària de l’escola Tatché ens han visitat per realitzar el taller sobre l’arquitecte i la seva obra, Antoni Gaudí. Han conegut la Casa Batlló, la simbologia utilitzada per l’artista en les seves obres i han fet el seu propi dibuix utilitzant diferents textures.

 

TALLER JUGA AMB LA HISTÒRIA.

Diumenge 27 de maig a les 12:00h farem l’últim taller d’aquest curs.

En aquesta ocasió realitzarem un taller de contes ¨Contes de l’àvia¨ en el que podreu passar una bona estona escoltant històries que van passant de generació en generació i que els avis i àvies s’encarreguen de transmetre’ns .

El taller és recomanat per nens d’entre 6 i 12 anys i es recomana inscripció prèvia.

El preu és de 1.5€ pels menors de 5 anys i de 4€ pels majors.